Τελευταία Νέα

Τι προβλέπεται για τα πυρόπληκτα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας

Ρυθμίσεις για στέγαση, σίτιση και μετεγγραφές φοιτητών, επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» και παράταση της προθεσμίας για την ορκωμοσία – ανάληψη υπηρεσίας νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021 προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα:

  • Για όσους φοιτητές επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές προβλέπεται ότι: α) λαμβάνεται υπόψιν η ιδιότητα του πληγέντος στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες, παράλληλα με τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων και β) μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενών τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βάσης μετεγγραφής. γ) Διαφορετικά, οι φοιτητές αυτοί δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου για το οποίο συγκεντρώνουν τα μόρια της βάσης εισαγωγής κατά το έτος εγγραφής τους στο Τμήμα προέλευσης. Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων ή μετακινουμένων.
  • Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
  • Παρατείνεται μέχρι τις 23 Αυγούστου 2021 η προθεσμία για την ορκωμοσία – ανάληψη υπηρεσίας των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021, ενώ ειδικά για τους πληγέντες νεοδιοριζόμενους η κύρια κατοικία των οποίων βρίσκεται στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 31η Αυγούστου 2021.
  • Η εφαρμογή των μέτρων θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς