Τελευταία Νέα

Τι πρέπει να γίνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στο Ρέθυμνο;

Διαπιστωμένα πλέον, ότι αυτό το ζητούμενο είναι ανύπαρκτο ή πολύ χαμηλά στη λίστα με τα θέματα προτεραιότητας των αρχών του  τόπου.

Δεν χρειάζονται ούτε πολλές επεξηγήσεις ούτε παραδείγματα ,οι πολίτες παρακολουθούν και γνωρίζουν.

Τι πρέπει να γίνει , κάτι που είναι και η απάντηση στην τρόπο εγρήγορσης των Ρεθυμνιωτών?  θα πρέπει να αναρριχηθεί στη λίστα των προτεραιοτήτων και ειδικά στην πρώτη θέση σαν θέμα και να δοθεί το μέγιστο βάρος για την διεκδίκηση του.

Θα αναφερθούμε σε τρία  ενδεικτικά  παραδείγματα πρώτης προτεραιότητας που έχουν τεθεί χωρίς να υπονοούμε ότι δεν είναι φυσικά απαραίτητα για το Ρέθυμνο.

Πρώτο θέμα μας ,  φυσικά με μεγάλη αξία ,υπήρξε και υπάρχει εδώ και καιρό ο ΒΟΑΚ (βορ. Οδ. Άξονας) θέμα που αφέθηκε να βγει ότι είναι και η συμφερότερη λύση πύλης εισόδου τοπικά, εννοώντας ότι αν τελειοποιηθεί θα ήταν καλύτερη η πρόσβαση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια των όμορων νομών αδρανοποιώντας έτσι την προσπάθεια για καράβι στο Ρέθυμνο.

Δεύτερο Πρόσφατο θέμα προτεραιότητας είναι τα υδροπλάνα στο Ρέθυμνο , δεν θα μηδενίσουμε  την αξία της προσπάθειας της Δημοτικής αρχής και του Λιμενικού ταμείου για το θέμα αυτό ούτε και θα το απαξιώσουμε. Όταν όμως έχει δοθεί τόσο πάθος και ενεργητικότητα από τους παραπάνω φορείς γι αυτό μήπως και θα πρέπει να δοθεί το ανάλογο και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Τρίτη θέμα στην επικαιρότητα και στους στόχους  της Δημοτικής αρχής και του Λ.Τ. η κρουαζιέρα…… Πολύ καλός στόχος και απαραίτητες οι ενέργειες ,μήπως όμως θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ανάλογα και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση κάτι που είναι και εργαλείο για την κρουαζιέρα ?

Με αυτά τα απλά παραδείγματα θέλουμε  να δείξουμε ότι ποτέ μέχρι σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση δεν έχει αναδειχθεί σε θέμα προτεραιότητας για τον τόπο μας, κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Εύθηνη γι αυτό έχουμε όλοι μας.

Πολοπετράκης Κωστής

Τσιχλάκης Σταύρος

Περπιράκης Κοσμάς

ΟΔΙΑΣ

Ομάδα διαχείρισης ακτοπλοϊκής σύνδεσης,

Ρέθυμνο 1/8/2017

Δείτε επίσης!

ΠΕΔ Κρήτης – ΒΟΑΚ από Σητεία μέχρι Καστέλι

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με τη συμμετοχή του Προέδρου …

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Νίκος Σηφάκης για super chargers κατά το μήκος του ΒΟΑΚ

Κατά την συνάντηση τους αναφέρθηκαν στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό του ΒΟΑΚ, ο οποίος σαφώς απαιτείται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize