Τι δείχνει το χρώμα του αυτοκινήτου σου για εσένα!

Kάτι μαρτυρά η επιλογή σου… Μια πρόσφατη έρευνα στην Μεγάλη Βρετανία έδειξε πως το μπλε είναι το δημοφιλές χρώμα για όσους αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ ψυχολόγοι συνδέουν το χρώμα με τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του ιδιοκτήτη του.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Λέσχη Αυτοκινήτου της Αγγλίας και σε αυτήν πήραν μέρος 25.810 οδηγοί, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
Παράλληλα με αυτή την έρευνα, ψυχολόγοι κλήθηκαν να κρίνουν την ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου, με βάση την επιλογή του χρώματος του αυτοκινήτου.
Οι διαπιστώσεις των έμπειρων επιστημόνων έδειξαν ότι: Όσοι επιλέγουν μπεζ ή παστέλ χρώματα αυτοκινήτων… TJIN-Beige-626x382 …είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.
Οι οδηγοί που έχουν αυτοκίνητο με χρώμα μπλε μεταλλικό… Blue-New-Subaru-BRZ-2013 …είναι πιο ευτυχισμένοι
Οι ιδιοκτήτες των οποίων τα αυτοκίνητα είναι μαύρα… Car-Classic-Cadillac-Black…είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί.
Οι ιδιοκτήτες λευκών οχημάτων… audi_rieger_white_car-wide …είναι απόμακροι και υπερόπτες.
Το ασημί χρώμα αυτοκινήτου… silver_gt_r_car-other …αποπνέει κύρος, έχει σχέση με το φεγγάρι, είναι ρευστό, και όσοι οδηγούν οχήματα με αυτό το χρώμα είναι συναισθηματικοί, ευαίσθητοι και μυστηριώδεις.
Σε ότι αφορά στο κόκκινο χρώμα… ferrari-laferrari πολλοί το έχουν συνδέσει με σπορ μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα οι Ferrari και οι Alfa Romeo. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι είναι ένα χρώμα που ταιριάζει …γάντι σε εκκεντρικά αυτοκίνητα, όπως ήταν το Citroen 2CV, το VW Beetle κ.α.
Όπως προαναφέραμε, το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα τον Άγγλων, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση το γκρι, στις διάφορες αποχρώσεις του.
Το (βαρετό, είναι αλήθεια) μπεζ, που ήταν δημοφιλές χρώμα για τα αυτοκίνητα στην 10ετία του 1970, φαίνεται να έχει τεθεί οριστικά στο περιθώριο, αφού λιγότεροι από 1 στους 100 καταναλωτές δήλωσαν πως θα αγόραζαν αυτοκίνητο με αυτό το χρώμα. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 24 χρονών, έχουν διπλάσιες πιθανότητες από ότι οι καταναλωτές των υπολοίπων ηλικιών, να αγοράσουν λευκό αυτοκίνητο.
Η έκθεση της Λέσχη Αυτοκινήτου επισημαίνει: «Όσο μεγαλύτερη είναι η κοινωνική θέση τόσο πιθανότερο είναι ο οδηγός να αγοράσει ένα ασημένιο αυτοκίνητο, ενώ από την άλλη το μπλε είναι το δημοφιλέστερο στην κατώτερη και μεσαία τάξη».
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η πρώτη επιλογή των οδηγών σε ότι αφορά το χρώμα του αυτοκινήτου ήταν μπλε (21%), ακολουθούμενο από ασήμι (19%), και το μαύρο (18%).
Το κόκκινο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 14% και μια θέση πίσω βρίσκεται το λευκό με 8%. Για τους οδηγούς ηλικίας 18 έως 24 ετών, κορυφαίες επιλογές είναι το μαύρο (29%), το μπλε (17%), και το λευκό (15%).
Για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω κορυφαίες επιλογές είναι το ασημί (24%), το μπλε (20%), και το κόκκινο (15%).
Οι αγοραστές λαμβάνουν πολύ υπόψη κατά την επιλογή ενός χρώματος την ευκολία μεταπώλησης, την ευκολία στον καθαρισμό, την ασφάλεια και την ψυχική τους κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.
Και μια ασυνήθιστη τάση: Οι οδηγοί ηλικίας άνω των 65 ετών είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιλέξουν μπεζ χρώματος αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς