Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη – Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου – Καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο διοικητής κεντρικού, μικρομεσαίας δυναμικότητας, νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά την έγγραφη καταγγελία της υποδιευθύντριας για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο οποίος, όπως καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Όπως αναφέρει το Voria.gr, σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή κεντρικού, μικρομεσαίας δυναμικότητας, νοσοκομείου της πόλης, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με το που κατατέθηκε στις 7 Οκτωβρίου η καταγγελία της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, η πράξη αποδοχής της οποίας υπογράφεται εντός της ημέρας.

Όπως έγραψε η Voria.gr, στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Πρόεδρος ΕΝΙΘ: “Ο συγκεκριμένος διοικητής διέλυσε το νοσοκομείο”

Ευθείες βολές κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», εξαπέλυσε μιλώντας στο GRTimes, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα, με αφορμή την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα η κα. Κατσίμπα, έκανε λόγο για τρομοκρατία και λεκτική βία που ασκούσε ο παραιτηθείς διοικητής «σε τέτοιο βαθμό που οι εργαζόμενοι προσέρχονταν απρόθυμα στο νοσοκομείο».

«Σε κάθε περίπτωση, εάν αληθεύει το γεγονός και αποδειχτεί δικαστικώς η καταγγελία δεν πρόκειται μόνο για ένα καταδικαστέο γεγονός, αλλά και για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό» τόνισε αρχικά η πρόεδρος της ΕΝΙΘ και πρόσθεσε ότι «η ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, είναι απαράδεκτη και κάτι που έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα».

Συμπλήρωσε δε ότι «ο συγκεκριμένος διοικητής, ουσιαστικά διέλυσε το νοσοκομείο, φέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους, στους οποίους ασκούσε τρομοκρατία και λεκτική βία σε βαθμό που προσέρχονταν απρόθυμα πλέον στο νοσοκομείο για δουλειά».

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στις καταγγελίες για διάλυση του νοσοκομείου από τον εν λόγω κύριο, εδώ και δύο χρόνια, αρνήθηκε να απαντήσει. Τώρα, ευαισθητοποιήθηκε να ζητήσει την παραίτησή του, προφανώς επειδή το θέμα πήρε δημοσιότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς