Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη – Φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” – Εντοπίστηκε ένας νεκρός

Μεγάλη φωτιά στην μονάδα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου, με έναν νεκρό. Προκλήθηκε από νοσηλευόμενο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης για μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

 

 

Συγκεκριμένα, πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Β’ Πνευμονολογική πτέρυγα, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και συγκεκριμένα στους θαλάμους covid, όταν, ασθενής που νοσηλευόταν στον θάλαμο έβαλε φωτιά στις πιτζάμες του, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί στα κλινοσκεπάσματα.

Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον συγκεκριμένο θάλαμο, όπου λίγο αργότερα το άτομο βρέθηκε απανθρακωμένο.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, με την εκκένωσή της πτέρυγας να βρίσκεται σε εξέλιξη.

“Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τους καπνούς. Είμαι κλεισμένος στο γραφείο μου και προσπαθώ να πάρω αέρα από τα παράθυρα”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Δ. Χλωρός, τονίζοντας πως στη συγκεκριμένη πτέρυγα νοσηλεύονται πολλοί ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα: “Σίγουρα θα υπάρχουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι ασθενείς παραμένουν μέσα στη μονάδα. Δεν έχει γίνει ακόμα εκκένωση. Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί”.

 

 

Εν συνεχεία, ο κ. Χλωρός ανέφερε πως “κινδυνέψαμε όλοι. Και οι ασθενείς και το προσωπικό. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη φωτιά. Είναι πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό. Έχουμε να κάνουμε με ένα παλιό νοσοκομείο και με ένα κτίριο που δεν είναι ασφαλές”.

Μάλιστα, ο Διευθυντής της Κλινικής ανέφερε ότι η φωτιά πιθανότητα προκλήθηκε από νοσηλευόμενο: “Ασθενής που νοσηλεύεται με κορονοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά”, είπε στο Open ο Διαμαντής Χλώρος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορονοϊό: “Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους ασθενείς”.

Δείτε βίντεο που ανήρτησε ο φύλακας του νοσοκομείου, Βαγγέλης Χριστοφορίδης:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς