Τελευταία Νέα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου – «Θα σε πνίξουν στη φυλακή»

Όπως αναμενόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μετά και την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα από την υπόθεση, η κατηγορούμενη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ έγινε στόχος αποδοκιμασιών από δεκάδες συγκεντρωμένους.

Η 33χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα ήταν δεμένη πισθάγκωνα. Την ώρα που βγήκε από το κτίριο το συγκεντρωμένο πλήθος την έβρισε.

«Θα σε πνίξουν στη φυλακή κα@@@@λα» ακούστηκε να της φωνάζει κάποιος, ενώ καποιοι τη χαρακτήρισαν «τέρας» και «κάθαρμα».

Νωρίτερα όταν μεταφέρθηκε στην ανακρίτρια για να ζητήσει προθεσμία και χρειάστηκε να διανύσει μια μικρή απόσταση μετα πόδια, κόσμος της φώναζε «βρώμα, φόνισσα», «λιθοβολισμό μέχρι τέλους, ομολόγησε για να λυτρωθείς, σκύλα»….

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Πισπιρίγκου αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση ενώ παραμένει ψύχραιμη και βυθισμένη στις σκέψεις της.

Μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στη Τζωρτζίνα

Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ικανή για «να σκοτώσει ακόμη και ελέφαντα».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ταχύτατος, μόλις μερικά λεπτά μετά την χορήγηση και περιγράφεται ως οξεία δηλητηρίαση. Επίσης, ξεκάθαρο φαίνεται από τις αναλύσεις ότι η χορήγηση της ποσότητας κεταμίνης πραγματοποιήθηκε εξωγενώς. Με βάση ότι ο θάνατος ήταν πολύ γρήγορος, δύο είναι τα ενδεχόμενα για τον τρόπο χορήγησης που εξετάζονται πιο σοβαρά: είτε η δόση χορηγήθηκε ενδοφλέβια, μέσα από τον ορό για παράδειγμα, είτε ενδομυϊκά με κάποια ένεση.

Από την στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη με βεβαιότητα, εξετάζεται και η τρίτη εκδοχή χορήγησης που είναι μέσω της ρινικής οδού. Ωστόσο, δεδομένου ότι σε αυτήν την περίπτωση ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα ήταν πιο αργός, φαίνεται πως απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τον μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία:

Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον έμπειρο καθηγητή Νίκο Ράικο, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, να την ποσοτικοποιήσουν και από την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν τα αποτελέσματα στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς