Τελευταία Νέα

Θα σταματήσει προσωρινά το έργο της αναβάθμισης του βιολογικού Αγίου Νικολάου

Το τραγικό δυστύχημα μ’ ένα νεκρό εργάτη και δύο τραυματίες, ένα σοβαρά κι ένα ελαφρά που σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Αγίου Νικολάου, θα σταματήσουν προσωρινά το έργο.

Στο χώρο του δυστυχήματος έσπευσε επιθεωρητής εργασίας ο οποίος περιηγήθηκε στο χώρο, κατέγραψε τα δεδομένα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα ακολουθήσει περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος.

Μάλιστα με αφορμή το θανατηφόρο αυτό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή μας και την σοβαρή κατάσταση που βρίσκονται άλλοι δύο εργαζόμενοι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου τονίζει την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη πρόληψης στους χώρους εργασίας, «για να μην θρηνούμε θύματα που χάνουν τη ζωή τους τόσο άδικα στον αγώνα για το μεροκάματο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τονίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα και μάλιστα τα θανατηφόρα. Είναι μεγάλες οι ευθύνες που αναλογούν στις κυβερνήσεις ειδικά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και μερίδας εργοδοτών, οι οποίοι πολλές φορές με την υπερεντατικοποίηση της εργασίας και την καταστρατήγηση της εργασιακής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε τους εργοδότες να τηρούν τους κανόνες Υγιεινής & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και τους εργαζόμενους να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή και εφ’ όσον δε τηρούνται οι κανόνες να το καταγγέλλουν στα αρμόδια όργανα.
Η ανάγκη πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων καθίσταται επιτακτική και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την βελτίωση των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αρκεί να τηρείται η νομοθεσία η οποία είναι επαρκής στο θέμα αυτό» αναφέρει τέλος το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου.

  • Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Δημιουργία πύλης Σέγκεν στον χώρο του λιμανιού που λειτουργούσε παλιότερα αναψυκτήριο

Στο χώρο που μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε αναψυκτήριο, πίσω από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, …

Ηράκλειο – 24 άτομα συνελήφθησαν – Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε Πακιστανούς και Έλληνες – Πέντε τραυματίες

24 άτομα συνελήφθησαν Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε χθες στη Μεσαρά Ηρακλείου ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών και Ελλήνων με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize