Τελευταία Νέα

Τετράιχνο δρόμο απαιτούν οι Λσιθιώτες

«Δεν μπορεί να μείνει εκτός του νέου ΒΟΑΚ η ενεργή τουριστική ζώνη του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας», επισημαίνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με αφορμή τις ανακοινώσεις για την προώθηση κατά προτεραιότητα του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο και με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ο κ. Ζερβός δηλώνει υπέρμαχος της ενιαίας ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τη Σητεία και υπογραμμίζει πως αν υπάρχουν επιμέρους επιλογές, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το τουριστικό κομμάτι του Λασιθίου, όχι μόνο γιατί και στις τελευταίες κυκλοφοριακές μετρήσεις αποτελεί μέρος του ΒΟΑΚ που καταγράφει τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς φόρτους, αλλά και γιατί τα δεδομένα της αυξημένης τουριστικής κίνησης είναι γνωστά από ολοκληρωμένες μελέτες του παρελθόντος.

«Υπάρχουν από το παρελθόν δεδομένα και δεν έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση από τότε μέχρι τώρα. Η μελέτη που είχε κάνει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο σημειώνει πως το τμήμα Χανιά – Άγιος Νικόλαος πρέπει να έχει τετράιχνο δρόμο, ακριβώς λόγω τουρισμού και κυκλοφοριακών φόρτων. Τι έχει αλλάξει τώρα και ποιες διαδικασίες αναζητούνται, όταν δεν έχουν αλλάξει τα πραγματικά δεδομένα;», αναρωτιέται ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναγνωρίζοντας πως ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εμφανίστηκε πρόσφατα να είναι θετικός στην προοπτική να μην περιοριστεί ο δρόμος μέχρι το Ηράκλειο.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Λουόμενος παρασύρθηκε από υποθαλάσσια ρεύματα

Περιπέτεια για λουόμενο σε παραλία του Αγίου Νικολάου – Αψήφησε ισχυρούς ανέμους και κόκκινη σημαία …

Σύμβαση για την συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού του Εθνικού Δικτύου σε Χανιά και Ρέθυμνο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού του Εθνικού Δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize