Τελευταία Νέα

Tελετή αναγόρευσης του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Liverpool, Riccardo A. Audisio, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Ιατρικής αναγορεύειτον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του LiverpoolRiccardoA. Audisio, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικήςτου Πανεπιστημίου Κρήτης,την Τρίτη 13 Ιουνίουκαι ώρα 12:00,στο «Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών»του Τμήματος Ιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη  Βουτών, στο Ηράκλειο.

 

Η αναγόρευση του τιμώμενου θα πραγματοποιηθείαπό τονΠρύτανητου   Πανεπιστημίου Κρήτης,Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Λ. Ζώρα

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Τιμώμενου:

 

OΚαθηγητήςRiccardoA. Audisio γεννήθηκε στο Μιλάνο και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάντοβα το 1980.Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική (1985) και στη Διαγνωστική Ακτινολογία (1994).

 

Εκπαιδεύτηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Μιλάνο από το 1980 έως το1994 και διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής στο Τμήμα Γενικής Χειρουργικής, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας στο Μιλάνο, από το 1994 έως το 1998.

Το 1999 έλαβε τη θέση του Επιμελητή Χειρουργού Ογκολόγου και Επίτιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο βασίλειο.

 

Υπήρξεπρώην εκδότης του περιοδικού «SurgicalOncology» του Εκδοτικού Οίκου Elsevier (2007-13), Διευθυντής του «JournalofSurgicalOncology»,  συγγραφέας 240 επιστημονικών εκδόσεων και 36 κεφαλαίων. Έχει εκδώσει 20 βιβλία και είναι επιμελητής 39 διεθνών επιστημονικών  περιοδικών.

 

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του BASO (Βρετανική Ένωση Χειρούργων Ογκολόγων),Πρόεδρος της Επιστημονικής & Εκπαιδευτικής Επιτροπής της ESSO(Eυρωπαϊκή Ένωση Χειρούργων Ογκολόγων) και έχει υπηρετήσει  ως σύμβουλος στο «Τμήμα Υγείας» και στην «Υπερκομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Καρκίνου του Μαστού σε Γυναίκες Μεγάλης Ηλικίας». Είναι τέως Πρόεδρος της SIOG (Διεθνής Επιτροπή Γηριατρικής Ογκολογίας) και της Χειρουργικής Ομάδας Εργασίας.

 

Είναι μέλοςτου προεδρείου της ESSO και  του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκίνου καθώς και πολλών επιστημονικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της BASO, ESSO, SSO, ASGBI, AAA, SIOG και EUSOMA.

 

Tα κλινικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον Καρκίνο του Μαστού και την Γηριατρική Ογκολογία. ‘Έχει διοργανώσει πολλές διεθνείς συναντήσεις και ειδικούς κύκλους μαθημάτων για την χειρουργική του καρκίνου, τον καρκίνο του μαστού και τη γηριατρική-ογκολογία.

 

Επισυνάπτεται:

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Τελετής

 

Δείτε επίσης!

Γιώργος Κοντάκης – “Ισόρροπη ανάπτυξη και για τις δύο Πανεπιστημιουπόλεις”

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις του …

Ρέθυμνο – Την Μαρία Λιονή επισκέφθηκε το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ενόψει των επικείμενων Πρυτανικών εκλογών, πραγματοποίησε την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize