Τελευταία Νέα

Τασούλας σε Τσίπρα – “Δεν καταλαβαίνω τι παραβιάστηκε στην εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου”

Η εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική για την Novartis έχει προκαλέσει “τσουνάμι” στο πολιτικό σκηνικό. Πριν δύο ημέρες, ο Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του στον ΠτΒ τάχθηκε υπέρ των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον ο Κωνσταντίνος Τασούλας του απαντά -επίσης με επιστολή- με την κόντρα να μην δείχνει πιθανό να… λήξει κάπου εδώ.

“Προσβλέπω στην συμβολή σας και την συμπαράστασή σας με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία στο να υπάρξει κοινοβουλευτική τάξη“, αναφέρει στον Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Τασούλας: “Δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας”
Υποστηρίζει ότι δεν του είναι κατανοητό σε τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας από την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική.

“Τα μέλη της Επιτροπής δεν ορίστηκαν από την Ολομέλεια όπως γράφετε, αλλά μετά την απόφασή μου κι έπειτα από τις υποδείξεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Η Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί Προκαταρκτική εξέταση, άρα απολαμβάνουν και όλα τα συνταγματικά προνόμια. Οι βουλευτές δεν λειτουργούν ως πολιτικό σώμα, αλλά ως δικαστικό“, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην απαντητική του επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

«Επισημαίνω και πάλι επ αυτού ότι η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση της επιτροπής, όχι όμως και τη σύνθεσή της, όπως και ότι η επιτροπή, εξαιρώντας δύο μέλη της, αποφάσισε επί της νομιμότητας της σύνθεσης της, και όχι της συγκρότησης της. Επομένως, δεν είναι κατανοητό κατά τι παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την απόφαση της επιτροπής περί της εξαίρεσης δύο μελών της», αναφέρει παρακάτω ο πρόεδρος της Βουλής.

Και συνεχίζει:«Με καλείτε τέλος, βάσει του άρθρου 11 του Κανονισμού, να φροντίσω για την κοινοβουλευτική τάξη στο ίδιο ζήτημα. Σας διαβεβαιώ πως μόνο αυτό με συνέχει στον όλο χειρισμό αυτής της όντως δύσκολης υπόθεσης, η οποία και θα πρέπει να εξελιχθεί με τη συμπαράσταση όλων μας, με βάση τις νόμιμες διαδικασίες και την ευταξία που σε καμία περίπτωση δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε ανυπεράσπιστες και προς τούτο προσβλέπω και στη δική σας συμβολή».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τασούλας με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε επίσης!

Αλέξης Τσίπρας – Η ΝΔ δεν θα εξαντλήσει την τετραετία

«Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία ο Κ. Μητσοτάκης, έχει αρχίσει η φθορά της κυβέρνησής του», …

“Πόλεμος” Κεραμέως – ΣΥΡΙΖΑ για εξίσωση πτυχίων ΑΕΙ και Κολεγίων

“Η εξίωση των πτυχίων ΑΕΙ-Κολεγίων παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος”, ανέφερε σε ανάρτησή του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize