Τελευταία Νέα

Τα κτίσματα της Αναγεννησιακής Πόλης είναι το διαχρονικό στολίδι του Ρεθύμνου – Πάμε μια βόλτα!

Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί μια διατηρητέα αναγεννησιακή πόλη με το βόρειο-βόρειο δυτικό τμήμα της να διαθέτει στοιχεία τόσο από την Ενετοκρατία όσο και από την Τουρκοκρατία. Τα κτίσματα που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον και κάλλος είναι τόσα πολλά, που για όσους επιθυμούν να τα ανακαλύψουν θα χρειαστούν ώρες εξερευνώντας ένα προς ένα τα στενά της παλιάς πόλης.

Σχεδόν ολόκληρη η περιοχή έχει παραμείνει με τα κτίσματα όπως υπήρχαν εξαρχής και ίσως με κάποιες μικρές παρεμβάσεις. Ιδιαίτερα όσο πλησιάζει κάποιος το επιβλητικό φρούριο της Φορτέτζας, ανηφορίζει ελαφρώς λόγω του λόφου που είναι χτισμένη επάνω. Στο κάστρο υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορεί να σταθεί κάποιος και να απολαύσει τη θέα της παλιάς πόλης πανοραμικά.

Ο λόγος είναι ότι στην προσπάθεια να διατηρηθεί η ιστορία της πόλης και να παραμείνει το βασικό αξιοθέατο του Ρεθύμνου, τα κτίρια πρέπει να έχουν έως και δύο ορόφους και όχι περισσότερους. Με αυτό τον τρόπο εξαλείφεται κάθε περίπτωση να καταστραφούν αυτά τα υπέροχα κτίρια που αποτελούν το στολίδι και ένα μέρος της ιστορίας του Ρεθύμνου.

Κάποια σπίτια διατηρήθηκαν και αναπαλαιώθηκαν από τους κατόχους τους και σήμερα απολαμβάνει κάθε περαστικός την ομορφιά των κτιρίων. Δυστυχώς, σε κάποια και μάλιστα σε αρκετά κτίσματα, δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάποια αναπαλαίωση και δείχνουν εγκαταλελειμμένα. Παρ΄ όλα αυτά η παλιά πόλη παραμένει μια περιοχή που παρουσιάζει ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί στο Ρέθυμνο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize