Τελευταία Νέα

Τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» Ρεθύμνου και Ατσιποπούλου φρόντισαν να μείνουν πιστά στις ποικίλες δράσεις που υλοποιούν

Οι Χειμερινές Δράσεις των Κέντρων Αγγλικών Φήταμ

Παρά το παρατεταμένο δεύτερο lockdown, τα Κέντρα Αγγλικών «Ασημένια Φήταμ» Ρεθύμνου και Ατσιποπούλου φρόντισαν να μείνουν πιστά στις ποικίλες δράσεις που υλοποιούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Δεκέμβριος
Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο
Τα Κέντρα Φήταμ παρέμειναν συνεπή στην ετήσια ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας, με δωρεά τροφίμων συνολικής αξίας €500.

Στήριξη της Actionaid Ελλάς
Ανανεώθηκε και για φέτος η αναδοχή 2 παιδιών της Actionaid την οποία στηρίζουν τα Κέντρα Φήταμ από το 1998 ευαισθητοποιώντας τους μαθητές ως προς τα σοβαρά προβλήματα των χωρών του Τρίτου Κόσμου.

Μεγάλες Εορταστικές Κληρώσεις
Συνολικά 40 δώρα κληρώθηκαν για τους μαθητές των Κέντρων Φήταμ σε 3 κληρώσεις με μεγάλα δώρα 1 Drone και 1 Tablet αλλά και ξεχωριστά δώρα που τίμησαν την 150ή επέτειο από το θάνατο του συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς. Κληρώθηκαν μοναδικά εισιτήρια σε ζωντανή διαδικτυακή παράσταση της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» από το ιστορικό θέατρο Old Vic, εισιτήρια σε ζωντανή διαδικτυακή ξενάγηση της οικίας Ντίκενς και εισιτήρια σε ξενάγηση του Ντικενσιανού Λονδίνου. Ξεχώρισαν επίσης, ενυπόγραφες εκδόσεις Ντίκενς από την απόγονο του συγγραφέα, Lucinda Dickens Hawksley και ενυπόγραφα Archie Comics από τη συνιδιοκτήτριά τους, κα Nancy Silberkleit. 

Ιανουάριος – Φεβρουάριος
Πρεμιέρα Εορταστικού Εκπαιδευτικού Βίντεο
Ανήμερα των Φώτων, έκανε πρεμιέρα στη σελίδα YouTube του Δικτύου QLS ένα εορταστικό εκπαιδευτικό βίντεο της κας Dickens Hawksley, δώρο από το QLS σε όλους τους μαθητές των σχολείων-μελών του. Την επιμέλεια και τον υποτιτλισμό του βίντεο ανέλαβε ο κ. Φρεντ Φήταμ.

Κοπή βασιλόπιτας Ομάδας Εθελοντών & Πρεσβευτών Anti-Bullying
H πολυβραβευμένη Ομάδα, διανύοντας πλέον τον 7ο χρόνο δράσεών της, έκοψε διαδικτυακά την ψηφιακή βασιλόπιτά της! Η μικρή εθελόντρια Μαρία Λ. κέρδισε μία δωροεπιταγή των βιβλιοπωλείων “Κλαψινάκη”, προσφορά των Κέντρων Φήταμ.

Κοπή βασιλόπιτας προσωπικού
Μεγάλη τυχερή αναδείχτηκε η καθηγήτρια κα Ειρήνη Παπαδάκι, η οποία κέρδισε 1 δωροεπιταγή Hondos Center, προσφορά των Κέντρων Φήταμ.

Μάρτιος
Αναμνηστική πλακέτα στην κα Ασημένια Φήταμ
Η ενεργή συμμετοχή της κ. Ασημένιας Φήταμ με ιδέες και προτάσεις στο πρόσφατο Expert Focus Group για το Market Research Project 2020 του εκδοτικού οίκου Express Publishing, αναγνωρίστηκε με μία αναμνηστική πλακέτα.

Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού
Το Σάββατο 6 Μαρτίου, ανήμερα της Πανελλήνιας Ημέρας Κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού, το Εθνικό Συμβούλιο Νέων QLS πραγματοποίησε μία ξεχωριστή συνάντηση για τους Πρεσβευτές Anti-Bullying QLS πανελλαδικά. O πολυβραβευμένος ακτιβιστής Nicholas Nikiforou ήταν ο Special Guest για μία μοναδική συνέντευξη ζωντανά από την Αγγλία. Surprise Guest υπήρξε η συνιδιοκτήτρια των θρυλικών Archie Comics, κα Nancy Silberkleit, η οποία διάβασε ζωντανά από τη Νέα Υόρκη μία ιστορία κόμικ με κοινωνικό μήνυμα. Tη διοργάνωση και το συντονισμό ανέλαβε ο κ. Φρεντ Φήταμ, Υπεύθυνος Δράσεων Κοινωνικού Αντίκτυπου QLS. Μία τυχερή μαθήτρια, κέρδισε 1 συλλεκτικό τόμο Archie Comics.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.