Τα altcoins που μπορούν να σε κάνουν να επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα

Η προηγούμενη χρονιά ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά των κρυπτονομισμάτων. Τα ψηφιακά νομίσματα επιτέλους βρήκαν τον χώρο τους και κέρδισαν την προσοχή που του αξίζει, αφού πλέον ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη που δεν έχουν ακούσει έστω και μία φορά για αυτά. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν σταμάτησαν να ενημερώνουν το κοινό τόσο για το Bitcoin, το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων, όσο και για όλα τα συναφή νομίσματα της ψηφιακής αγοράς.

Είναι εξίσου λογικό να στρέψουν πάνω τους το ενδιαφέρον και του επενδυτικού κοινού, με αποτέλεσμα η αξία των κρυπτονομισμάτων να αυξηθεί δραματικά. Όλοι και περισσότεροι επενδυτές εμφανίστηκαν, όλο και περισσότερο μεγάλωσε ο όγκος των συναλλαγών, όλο και περισσότερο ανέβηκαν οι τιμές. Έπειτα από μερικούς μήνες, οι περισσότεροι είχαν έναν γνωστό ή φίλο που έκανε τουλάχιστον μία ελάχιστη επένδυση σε κάποιο ψηφιακό νόμισμα, έστω και για να μάθει τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργούν. Ειδικά το Bitcoin βρέθηκε στο επίκεντρο, όμως έπειτα από τόσους μήνες στο ράλι των τιμών, όλα τα «δορυφορικά» με το Bitcoin νομίσματα ανέβασαν την αξία τους.

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται πια εδώ για να μείνουν στη ζωή μας και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μία από τις πρώτες βιομηχανίες που αποφάσισαν να ρίξουν βάρος σε αυτά ήταν εκείνη του iGaming. Ειδικά τα online καζίνο και οι προμηθευτές παιχνιδιών με φρουτάκια είδαν τη δυναμική που έχουν τα νέα ψηφιακά νομίσματα. Οι καταθέσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain αποτελούν μία πολύ συνηθισμένη πρακτική σε όλο το internet και, ουσιαστικά, βοήθησαν ακόμη περισσότερο τις συναλλαγές με Bitcoin να αυξηθούν. Επιπλέον, πολλές χρηματομεσιτικές πλατφόρμες άρχισαν να επενδύουν στα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά ανταλλακτήρια αποτελούν μία καθημερινότητα πια.

Από εκεί κι έπειτα, τα πράγματα έγιναν ευκολότερα αφού η αγορά αντέδρασε άμεσα και προσαρμόστηκε. Μεγάλοι παίκτες όπως η Tesla Boss του Έλον Μασκ αποφάσισε να δεχτεί το Bitcoin για τις αγοραπωλησίες των αυτοκινήτων της και η προσοχή στα κρυπτονομίσματα κτύπησε κόκκινο. Ο Μασκ φρόντισε να επιβεβαιώσει την αξία τους μέσα από τα σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι όλα πήραν το δρόμο τους!

Πλέον η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει γίνει προσιτή για όλους. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν μεγάλες διακυμάνσεις είτε επειδή ο Μασκ σχολιάζει τις εξελίξεις είτε επειδή κάποια πληροφορία που αφορά τις επενδύσεις κάνει την εμφάνισή της κάθε μέρα στα ΜΜΕ. Το θέμα είναι ότι το Bitcoin έχει διαγράψει πια τη διαδρομή του και υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων.

Και κάπου εκεί μπαίνει ο όρος «Altcoins»… Πρόκειται για εκείνα τα νομίσματα που ακόμη δεν έχουν φτάσει στην κορύφωση της ζήτησης, αλλά έχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν διάσημα όσο και το μεγάλο αδερφάκι τους, το Bitcoin. Νέες εταιρείες μπαίνουν στη μάχη των ψηφιακών νομισμάτων, νέες τεχνολογίες blockchain κάνουν την εμφάνισή τους και κάθε νόμισμα φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει κάτι νέο. Δεν είναι τυχαίο ότι η εξειδίκευση έχει περάσει στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δούμε ποιο Altcoin έχει μεγαλύτερες δυνατότητες.

Πρέπει να γίνει, πάντως, κατανοητό ότι οι ενώ τα Altcoins μπορεί να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, είναι δυνατό να διαφέρουν σε αρκετά σημεία από το Bitcoin ή τα άλλα εναλλακτικά νομίσματα. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται και το λόγο για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί. Συνολικά, τον Μάρτιο του 2021 είχαν καταμετρηθεί πάνω από 9000 διαφορετικά ψηφιακά νομίσματα, που καλύπτουν το 40% του συνόλου της αγοράς. Κι αν πρέπει να σταθούμε σε μερικά από αυτά, θα ξεχωρίζαμε τέσσερα.

Το Ethereum 2.0 είναι πολύ δημοφιλές και θεωρείται το νόμισμα που με τη τεχνολογία του θα λύσει προβλήματα του παρελθόντος, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας και της σπατάλης πόρων. Ο βρετανικός κολοσσός Skrill αποφάσισε να μπει δυναμικά στον χορό των κρυπτονομισμάτων και δημιούργησε το δικό της, ομώνυμο ψηφιακό νόμισμα. Στόχος της εταιρείας είναι φυσικά να κάνει γρηγορότερες και πιο απλές τις συναλλαγές.

Το Litecoin είναι ένα από τα παλιότερα Altcoin της αγοράς, αλλά είναι μπροστά από την εποχή του. Δημιουργήθηκε από έναν πρώην μηχανικό της Google και η τεχνολογία του προσφέρει τις ταχύτερες συναλλαγές με τις μικρότερες χρεώσεις της αγοράς. Τέλος, το Binance Coin είχε τρομακτική δημοφιλία τον προηγούμενο χρόνο και αύξησε την αξία του κατά 2000% μέσα σε 12 μόνο μήνες. Στηρίζεται στην ίδια τεχνολογία που έχει και το Ethereum 2.0, γι’ αυτό λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς