Τα 37 νηπιαγωγεία δεν επαρκούν για όλα τα προνήπια στο Ρέθυμνο!

Κανονικά στα σχολεία της ενδοχώρας του νομού και του δήμου Ρεθύμνου η φοίτηση των προνηπίων στο δημόσιο νηπιαγωγείο από τον Σεπτέμβρη του 2018, με προβλήματα και αναβολή στην πόλη του Ρεθύμνου. 5 νηπιαγωγεία της πόλης δε θα δεχθούν προνήπια με το δήμο Ρεθύμνου να αιτείται από το υπουργείο παιδείας την λειτουργία δύο νέων νηπιαγωγείων στο Ρέθυμνο για να σταθεί εφικτό από το 2019 να φοιτούν και όλα τα προνήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Όπως εξηγεί ο π. αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Ρεθύμνου, Γιώργος Γεωργαλής, τα 37 νηπιαγωγεία του δήμου Ρεθύμνου θα πρέπει να ανέλθουν σε 39, με τον δήμο να στρέφεται προς την ενοικίαση δύο χώρων με συνολική επιφάνεια, έκαστος, της τάξης των 150 με 200 τετραγωνικών μέτρων, έτσι ώστε να στεγαστούν τα δύο νέα νηπιαγωγεία, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οικοπεδικοί χώροι, μέσα στον αστικό ιστό του Ρεθύμνου για την ανέγερση των νέων εκπαιδευτικών δομών.

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην αυτοδιοίκηση είναι το γεγονός ότι το υπουργείο παιδείας καλεί τον δήμο στη λειτουργία νέων νηπιαγωγείων, χωρίς να διαθέτει παράλληλα και τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους, την ώρα που οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά τους πρόσωπα δεν αποτελούν κάποιον φορέα με τους οικονομικούς πόρους του δημοσίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς