Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό παιδιών και από παιδιάτρους

Εισακούστηκε ως φαίνεται η προθυμία των παιδιάτρων να αναλάβουν και οι ίδιοι τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορονοϊού καθώς ανάμεσα στους γονείς και στους γιατρούς των παιδιών τους υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης.

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό παιδιών και από παιδιάτρους

Έτσι, σε τηλεδιάσκεψη που γίνεται αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συζητείται και αυτό το θέμα καθώς η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργό συμμετέχει ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα αλλά και οι εκπρόσωποι των παιδιάτρων.

Τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών λαμβάνουν μόνο εμβόλια mRNA και αυτό δημιουργεί τεχνικό ζήτημα αφού οι συνθήκες φύλαξης των εμβολίων αυτών είναι πιο περίπλοκες από εκείνες των άλλων εμβολίων.

Το αίτημα ετέθη στην κυβέρνηση από την Ομοσπονδία των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr η κυβέρνηση θεώρησε πολύ λογικό το επιχείρημα των παιδιάτρων και συμφώνησε να προωθήσει τους εμβολιασμούς στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων.

«Ο παιδίατρος μπορεί να εξηγήσει στον γονιό με επιχειρήματα ότι το σωστότερο που έχει να κάνει για το παιδί του είναι να το εμβολιάσει και να το κάνει σε ένα περιβάλλον που εμπιστεύεται και να αισθάνεται και το παιδί πολύ καλύτερα. Επιπλέον έχουμε όλη την τεχνογνωσία γιατί η ειδικότητά μας είναι να κάνουμε εμβόλια. Είναι νομίζω κομβικό σημείο, αν θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά γρήγορα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς