Τελευταία Νέα

Μητσοτάκης – Το φθινόπωρο η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Δεν επιτρέπεται απόλυση λόγω εμβολίου

Μετά τις ανακοινώσεις για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν θα επιτραπεί καμία απόλυση εργαζομένου που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, μιλώντας για το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ένα «παράδοξο να μην κάνουν το εμβόλιο κάποιοι υγειονομικοί. Η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων πρέπει να ανοίξει».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο (Σετπέμβριος- Οκτώβριος), όταν ο κορονοϊός μπορεί να γίνει μία ενδημική ασθένεια.
«Θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά με τα κόμματα για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός για καποιες κατηγορίες όπως οι υγειονομικοί».
Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε επιπλέον ότι δεν επιτρέπεται καμία απόλυση εργαζομένου που δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενώ διευκρίνισε ότι δεν αφορά αυτό τους υγειονομικούς.
«Δεν θελω να ανοιξω τώρα αυτήν την συζήτηση αλλά οταν μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ. Έχω ζητήσει μάλιστα από την επιτροπη βιοηθικής, να μας συμβουλέψει για την ηθική διάσταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα γεγονότα των πλατειών και τις συναθροίσεις των νέων, τους κάλεσε να διοχετεύσουν την ενέργειά τους υπέρ ενός κινήματος για τον εμβολιασμό ενώ για ακόμα μιά φορά απηύθυνε έκκληση για «σοβαρότητα και υπευθυνότητα» από όλους.
Χαρακτήρισε δε τα εμβόλια, ως τον «μεγάλο μας σύμμαχο» λέγοντας ότι «χτίζουμε πέτρα πέτρα το τοίχος ανοσίας».

«Η Νέα Σμύρνη ήταν ένα λάθος, μία αστοχία»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, λέγοντας ότι «ήταν ένα λάθος, μία αστοχία».
«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε την λογική της καταστολής. Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης ήταν ένα λάθος, μία αστοχία που δεν έπρεπε να συμβεί. Τέτοια γεγονότα δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή».

«Γιατί πάμε στο ελεγχόμενο άνοιγμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο ελήφθη η απόφαση για «ελεγχόμενο άνοιγμα» λέγοντας ότι «αυτό είναι το επιδημιολογικά ορθό. Καλύτερα να συγκεντρώνεται ο κόσμος οργανωμένα και με μέτρα προστασίας παρά να βρίσκεται ανεξέλεγκτα έξω».
Ερωτηθείς για τη χαλάρωση των αστυνομικών ελέγχων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα ωστόσο επισήμανε ότι «καμία Πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον πολίτη επί 24ωρο. Ο κόσμος στην πλειοψηφία του συμμορφώνεται».

«Αυστηροί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα ενόψει Πάσχα»

Μιλώντας για τις υπερτοπικές μετακινήσεις και την Πασχαλινή έξοδο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στις εξόδους και ειδικά από την Αθήνα» ενώ ανέφερε ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.
«Ας αναλάβει ο καθένας το ρίσκο. Μπορεί όποιος θέλει να πάει σε παραλίες, πάρκα, βουνά της Αττικής. Έτσι κι αλλιώς, από τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize