Τελευταία Νέα

Συνεδρίαση ΟΑΚ με τηλεδιάσκεψη και συμμετοχή Γιάννη Κεφαλογιάννη – Τι συζητήθηκε για τον ΒΟΑΚ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε την Τετάρτη 14/10/2020, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπό την παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Άρη Παπαδογιάννη και του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Λευτέρη Κοπάση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε από την Αθήνα ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν έργα Ανάπτυξης στην Κρήτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης , επίκειται το προσεχές χρονικό διάστημα, επίσκεψη του ιδίου αλλά και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στα Χανιά, για πιο λεπτομερή ενημέρωση, πάνω στα θέματα που διαχειρίζεται ο Ο.Α.Κ.

Παρέμβαση Κουράκη

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και μέλος του ΔΣ του ΟΑΚ κ. Γιάννης Κουράκης παρενέβη και έθεσε το θέμα της πορείας και του χρονοδιαγράμματος για το νέο οδικό άξονα Κρήτης και ανέπτυξε τις προτάσεις του για τις βασικές παραμέτρους του έργου.

Προϋπόθεση αποτελεί η ενιαία σχεδίαση και υλοποίηση του νέου οδικού άξονα που θα διασχίζει το νησί σε όλο του το μήκος από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου.

Ο νέος οδικό άξονας είναι γνωστό ότι αποτελεί έργο μείζονος σημασίας, τόσο για την ασφάλεια και την ποιότητα των μεταφορών, όσο και για την ώθηση και επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας του νησιού μας.

Να κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων και να περάσουμε στην υλοποίηση

Σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία σε κάθε δημόσια εκδήλωση, εκφράζει την αγωνία και την απαίτηση της να κλείσει επιτέλους ο κύκλος των συζητήσεων και να περάσουμε στην εφαρμογή και υλοποίηση του.

Καταλήγοντας ο κ. Κουράκης επεσήμανε ότι σημείο κλειδί αποτελεί η ανακοίνωση για την ταυτόχρονη υλοποίηση του έργου καθώς επίσης και οι αντίστοιχες πηγές και μοντέλα χρηματοδότησης ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα οδικά και συγκοινωνιακά έργα που έχουν ολοκληρωθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα σε αντιδιαστολή με την Κρήτη όπου ο οδικός άξονας δεν έχει μπει ακόμα σε τροχιά υλοποίησης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων διαβεβαίωσε τον κ. Κουράκη και τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚ ότι με συστηματική δουλειά ολοκληρώνεται σύντομα η προετοιμασία και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Συμφωνήθηκε δε με τον κ. Υφυπουργό να γίνει συνάντηση της ΠΕΔ Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εντός των επόμενων ημερών.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Δασική πυρκαγιά βόρεια από το Σπήλι

Παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο Δασική πυρκαγιά ξέσπασε χτες το βράδυ σε περιοχή που …

«Ρωτήστε την αστυνομία…» για τον Γάλλο που εξαφανίστηκε – Είχε περάσει από τον Μέρωνα Αμαρίου Ρεθύμνου

Εξαφάνιση Γάλλου – Yποστηρίζουν ότι είδαν τον 27χρονο στην Κρήτη Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize