Τελευταία Νέα

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου – «Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα ενισχύσει παραπέρα, θα μονιμοποιήσει το μηχανισμό σφαγιασμού συντάξεων και παροχών. Παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Το Ασφαλιστικό είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων, αφορά το σύνολό τους, γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, από την ανάγκη της προστασίας της ζωής τους απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, από τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς ζωής τους μετά τον εργάσιμο βίο. Το Ασφαλιστικό πέρα από τη σύνταξη περιλαμβάνει μια σειρά προστατευτικές πλευρές που ξεκινούν από την προστασία της μητρότητας, την ασφάλιση των μικρών παιδιών και τα εμβόλιά τους, μέχρι τα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την προστασία των εργατών απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, τις αναπηρικές συντάξεις κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή το Ασφαλιστικό αποτελεί πεδίο ισχυρής κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τους επιχειρηματίες της Υγείας, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει ακόμη περισσότερο το νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνει νομικά κενά που υπήρχαν, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη εφαρμογή του ως μηχανισμού παραγωγής συντάξεων πείνας.

Είναι ψέματα ότι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Κάποια πολύ λίγα ψίχουλα, ελάχιστα μπροστά σε όσα έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις από τις συντάξεις, θα δοθούν, και μάλιστα σε πέντε δόσεις, σε πάρα πολύ λίγους και συγκεκριμένα σε όσους έχουν από 9.000 – 12.000 ένσημα. Όλοι οι υπόλοιποι, που πασχίζουν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δηλ. τα 4.500 ένσημα, λόγω της ανεργίας, του κλεψίματος των ενσήμων, των εργασιακών σχέσεων – λάστιχο, καταδικάζονται σε συντάξεις των 400 και 500 ευρώ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί. Κάνει ακριβώς ό,τι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προσπαθεί με την επιχειρηματολογία της να θολώσει τα νερά, να κρύψει το χαρακτήρα της επίθεσης. Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

Όλα τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια και οι νόμοι προώθησαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αφαίρεσαν καταχτήσεις και δικαιώματα από τους εργαζόμενους, που είναι οι μοναδικοί χρηματοδότες των Ταμείων.

Οι προτάσεις του ΣΕΒ γίνονται νόμοι του κράτους και οι διεκδικήσεις, τα αιτήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μπαίνουν στην άκρη.

Η πολιτική, που ακολουθείται για δεκαετίες στο Ασφαλιστικό, εξυπηρετεί όσα απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάθε φορά προστίθενται νέα όπλα στην αντεργατική φαρέτρα, κάθε φορά οι εκάστοτε κυβερνώντες χτίζουν και θωρακίζουν τους μηχανισμούς αρπαγής του ιδρώτα των εργαζομένων.

Γι΄ αυτό το λόγο, κάθε νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν αναιρεί τίποτα από τους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους. Ο ένας αντεργατικός νόμος προετοιμάζει και συμπληρώνει τον επόμενο. Η μία κυβέρνηση δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη, για να υλοποιείται μόνιμα η πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Δίπλα στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν, τις κυβερνήσεις που προωθούν «τα θέλω του», στέκεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι μνημειώδης η στάση της και ταυτόχρονα αποκαλυπτική μπροστά στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση. Για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας, “παντού είναι κόλαση και αυτοί μας μιλάνε για παράδεισο”!

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ το μόνο που βλέπει στο νέο νομοσχέδιο είναι κάποιες μικρές βελτιώσεις του νόμου Κατρούγκαλου. Κάνουν πως δεν βλέπουν, γιατί έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια να κλείσουν τα μάτια των εργαζομένων, να τους παραπλανούν, για να μπορεί το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του να κάνουν τη δουλειά τους. Τα ίδια έκανε για το νόμο ενάντια στην απεργία, τα ίδια για το φακέλωμα των Συνδικάτων και των εργαζομένων.

Προσπαθεί “πάση θυσία” και με όλους τους τρόπους να εμποδίσει τους αγώνες. Τη μια ψάχνει να βρει την “κατάλληλη” ώρα να κηρύξει απεργία, παίζοντας το παιχνίδι των καθυστερήσεων, την άλλη δηλώνει αναρμόδια, γιατί είναι “διορισμένη” από τα Δικαστήρια με συγκεκριμένο πλαίσιο και καθήκοντα, που όμως δεν εμποδίζουν να συμφωνήσει και να υπογράψει το πάγωμα των μισθών!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.

Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι γυρίσουν την πλάτη στη γραμμή που προωθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, και τα τσιράκια τους όπως η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου τόσο καλύτερα θα είναι για τους αγώνες και την αποτελεσματικότητά τους.

Έχουμε μπροστά μας μια σκληρή αναμέτρηση. Η απεργία είναι το όπλο μας, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις διεκδικήσεις για την κάλυψη των αναγκών μας.

Εμείς οι οικοδόμοι έχουμε πείρα από σκληρούς αγώνες για τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρειαστούν μακροχρόνιοι αγώνες για να επιβάλλουμε όσα διεκδικούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε.

Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας
  • Ενιαία, Δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους
  • Σύνταξη στα 55 χρόνια
  • Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων. Είναι ο ιδρώτας και το αίμα του εργαζόμενου λαού μας, δεν μπορεί να περάσει η λογική που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα, “περασμένα – ξεχασμένα”!( Να θυμίσουμε ότι μόνο με το περιβόητο PSI, το “κούρεμα” δηλαδή των ασφαλιστικών ταμείων για τη σωτηρία των τραπεζών, χάθηκαν πάνω από 10δις. ευρώ σε ένα βράδυ).

Μαζικός αγώνας για Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους μπορεί να το ανατρέψει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Αναλυτικά πληροφορίες Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, την Δευτέρα …

Σητεία – Υλική βοήθεια στους 19 διασωθέντες από το ναυάγιο

Υλική βοήθεια στους 19 διασωθέντες από το ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης Το πρόσφατο ναυάγιο ανοιχτά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize