Συναυλία με καλλιτέχνες στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο ΠΟΥ για το έτος 2018, θέτει ως μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας «Νέοι άνθρωποι και ψυχική υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει», επιδιώκοντας να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τους παράγοντες κινδύνου και τα μέτρα πρόληψης σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής είναι περίοδοι που συντελούνται πολλές αλλαγές, όπως μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο. Σε αρκετούς νέους αυτές θεωρούνται συναρπαστικές στιγμές, μπορούν όμως να είναι και περίοδοι πρόκλησης άγχους. Σε κάποιες περιπτώσεις εάν δεν αναγνωριστούν και δεν γίνει σωστή διαχείριση, τα συναισθήματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχικές επιπλοκές ή ασθένειες.

Οι μισές από τις ψυχικές ασθένειες ξεκινούν στην ηλικία των 14 ετών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ανιχνεύονται και δεν θεραπεύονται. Στατιστικά, η κατάθλιψη είναι η τρίτη αιτία νοσηρότητας μεταξύ των εφήβων και η αυτοκτονία η δεύτερη αιτία θανάτου των ατόμων από 15 έως 29 ετών.

Η προώθηση και η προστασία της ψυχικής υγείας των εφήβων έχει πλεονεκτήματα, όχι μόνο στην υγεία τους αλλά και στην κοινωνία συνολικά. Με υγιείς νέους ανθρώπους επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η ευημερία της κοινωνίας σε κάθε επίπεδο.

Φέτος, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου πρόκειται να υλοποιήσει συναυλία με καλλιτέχνες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στον προαύλιο χώρο του Κέντρου, επί της οδού Παπανικολάου 23. Σκοπός της εκδήλωσης είναι εκτός από τον εορτασμό της ημέρας αυτής, η γνωριμία των πολιτών με το Κ.Ψ.Υ. Ρεθύμνου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ο αποστιγματισμός της ψυχικής νόσου και η συμμετοχή των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε αυτή τη «γιορτή» της ψυχικής υγείας.

Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου (Παπανικολάου 23, Καλλιθέα – Ρέθυμνο) στις 19:00’μ.μ. να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με καλλιτεχνικό πρόγραμμα!

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε επίσης!

Οι Red Hot Chili Peppers επιστρέφουν στην Ελλάδα

Μία σημαντική ανακοίνωση για τους φίλους της έκανε πριν λίγο το Ejekt Festival, γνωστοποιώντας ότι …

Ανδρέας Ξανθός – «Η επένδυση στην ψυχική Υγεία είναι επένδυση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην κοινωνική συνοχή, στην άρση των ανισοτήτων και στο Κράτος Δικαίου»

Δήλωση τομέραρχη Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθού για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας «Είναι αποδεδειγμένο βιβλιογραφικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize