Τελευταία Νέα

Συνάντηση Μητροπολίτη Ευγενίου με το νέο ΔΣ του Ιερατικού Συνδέσμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Την Τετάρτη 19η Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δέχθηκε με χαρά στο Επισκοπείο τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητροπόλεώς μας, που συγκροτήθηκαν σε σώμα μετά την εκλογή τους από την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15η Φεβρουαρίου 2020, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους Θεόδωρο Σηφάκη, Δημήτριο Σωπασουδάκη, Μιχαήλ Μυστράκη, Νικόλαο Ζωλοτάκη και Παναγιώτη Παπαδάκη, ζήτησε την ευλογία του Επισκόπου μας κ. Ευγενίου για την καλή απαρχή του έργου του και συζήτησε μαζί του θέματα και προβλήματα της Τοπικής μας Εκκλησίας και ιδιαίτερα των αδελφών κληρικών μας. Η συζήτηση περιέλαβε και τα θέματα που αφορούν γενικώτερα τον ιερό κλήρο και εξελίχθηκε εποικοδομητικά, θέτοντας στόχους για την διεύρυνση των από κοινού με τον Σύνδεσμο ενεργειών για την επίλυση ζητημάτων, όπως αυτό της ιερατικής υποστελέχωσης που αυξάνει καθημερινά δυσχεραίνοντας το έργο της Εκκλησίας. Συζητήθηκε ακόμη το θέμα της ευρύτερης κατάρτισης των κληρικών μας, ιδιαιτέρως σε ποιμαντικά και λειτουργικά ζητήματα.

Οι πατέρες που αποτελούν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συνάντηση και την, με αυτήν την ιδιότητά τους, επικοινωνία με τον Επίσκοπό μας, διαβεβαίωσαν για την καλή συνεργασία και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την, με τη δική του απόφαση, τοποθέτηση εκπροσώπου του Ιερατικού Συνδέσμου τόσο στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ».

«Είμαστε συνεργοί εν Χριστώ, με ευθύνη, αποστολή και αγωνία για το αύριο», τόνισε ο Σεβασμιώτατος στους ιερείς και τους παρακάλεσε να κατεργάζονται διαρκώς την ενότητα στο Σώμα της Εκκλησίας τούτους τους δύσκολους καιρούς. Τους πρόσφερε, τέλος, από ένα αντίτυπο του βιβλίου του μακαριστού Γέροντά του, Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου Νεκταρίου, για τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

 

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ο ιερέας μετά τα λεγόμενα για τις μάσκες – “Δεν έκανα κάτι τόσο τραγικό”

Την Δευτέρα έβαλε κατά των νόμων για την χρήση μάσκας Αποκλειστικές δηλώσεις του ιερέα στην …

Ρέθυμνο – Την Παρασκευή εκδικάζεται η υπόθεση του ιερέα που κήρυττε κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο

Τριήμερη αναβολή για να εκδικαστεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πήρε η υπόθεση του Ιερέα που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize