«Συνάντηση με τον Ross Daly με θέμα τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος στην Κρήτη»

Τρίτη 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση υπό τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη με θέμα τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος» που λειτουργεί στο Χουδέτσι της Κρήτης.

Εκτός από τον Ross Daly, ιδρυτή και διαχρονικού εμπνευστή του Μουσικού Εργαστηρίου «Λαβύρινθος», στη σύσκεψη συμμετείχε το Γραφείο της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, το Γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού καθώς και ο Βουλευτής Ν. Ηγουμενίδης.

Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική και πολύτιμη προσφορά του Εργαστηρίου στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης νέων μουσικών, στην ανάδειξη των παγκόσμιων μουσικών ιδιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών μουσικών παραδόσεων, καθώς και στη δημιουργία ενός ευρύτατου πολυεθνικού δικτύου ανταλλαγών μουσικής γνώσης, αποφασίστηκαν τα εξής προκειμένου η δομή και οι δραστηριότητες του Εργαστηρίου να εδραιωθούν και να εξασφαλιστεί η συνέχειά τους:

  1. Η χρηματοδότηση, με πόρους του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος «Μουσικές Παρασκευές» που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  2. Η διερεύνηση, μετά από διαβούλευση και συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και φυσικά την αυτοδιοίκηση, των τρόπων επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» ώστε να αποκτήσει μόνιμη στέγη στον τόπο που το φιλοξένησε επί σειρά ετών.

Η σημερινή συνάντηση εγκαινιάζει έναν κύκλο επαφών με φορείς και σχετικές πρωτοβουλίες σε άλλες περιοχές της χώρας με στόχο τον σχεδιασμό δημόσιας πολιτικής για την ενίσχυση του ρόλου του Πολιτισμού στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

 

Δείτε επίσης!

Υπόθεση Novartis – Γιατί… διάλεξε Παπαγγελόπουλο και προανακριτική το Μαξίμου – Το παρασκήνιο

Πως έφτασε η κυβέρνηση στην απόφαση για παραπομπή μόνο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακρτική για …

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του ηρωικού ψαρά με πρωτοβουλία Μαξίμου

Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι η κηδεία του ψαρά Κώστα Αρβανίτη (δείτε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize