Ρέθυμνο – Συνάντηση εργασίας με την τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αξιότιμε Δήμαρχε, 

Αγαπητοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων,

Αγαπητά μέλη του Συνδυασμού,

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η σημερινή παρουσίαση του συνδυασμού «Κοινή πορεία στο μέλλον» σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής και το κάλεσμα προς όλους τους ενεργούς πολίτες του Αγίου Βασιλείου για τη συμμετοχή τους και την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους για την επόμενη κρίσιμη για τον τόπο περίοδο. Παράλληλα, συμπίπτει χρονικά με την συμπλήρωση δέκα ετών από την πρώτη μου εκλογή κατά την οποία δεσμεύτηκα απέναντί σας ότι θα είμαι δίπλα σας, θεσμικά υποχρεωμένος να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για το κοινό καλό του τόπου μας, του Αγίου Βασιλείου. 

Σε αντίθεση με όσους -ενώ στην αρχή υπήρξαν αντίθετοι στην προσπάθεια αυτή- στη συνέχεια αναγκάστηκαν να συμπλεύσουν ευκαιριακά με μόνο γνώμονα τα μικροκομματικά τους οφέλη και επέλεξαν τη συμπόρευση, ακόμα και αν στο χώρο τους βιώνουν την απέραντη σύγχυση μέσα στις ίδιες τις συνιστώσες τους. Γεγονός που επιβεβαιώνει την αξία και την καθολική αποδοχή του κοινού μας οράματος. 

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε βάση στη συνεργασία και στη θεσμική διεκδίκηση για το Ρέθυμνο. Ακριβώς με την ίδια προσήλωση και σεβασμό στις προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας, είτε ήμασταν Κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση. Ειδικά για την τριετή περίοδο διακυβέρνησης που διανύουμε, από το 2019 επιλέξαμε ως Κυβέρνηση να ακολουθήσουμε μια απλή και ξεκάθαρη κατεύθυνση: επιλέξαμε να δουλέψουμε με συνέπεια σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να ξεχωρίζουμε τίποτα, είτε πρόκειται για μικρό ή μεγάλο Δήμο, ορεινό ή μη, κοινότητα ή χωριό. Αντίπαλοί μας ήταν και είναι τα προβλήματα.

Έγιναν, λοιπόν, πολλά τα τελευταία τρία χρόνια προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να βρει έναν δυναμικότερο αναπτυξιακό βηματισμό. Ενδεικτικά αναφέρω:  

  • Ολοκληρώθηκε η στήριξη όλων των προηγούμενων αποφάσεων ως προς την απρόσκοπτη αποπληρωμή του ποσού 4.000.000,00 €  για την περιφερειακή οδό στον οικισμό Πλακιά της Δ.Ε. Φοίνικα και τον Βιολογικό Ροδάκινου 1.250.000 € που είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει εξασφάλιση και δέσμευση των σχετικών κονδυλίων. 
  • Ολοκληρώθηκε με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη η κάλυψη των πρόσθετων πόρων για την κατασκευή του οδικού άξονα Φραγκοκάστελο – Αγία Γαλήνη. Ενός έργου που βελτιώνει σημαντικά την πρόσβαση σε ολόκληρη τη νότια περιοχή της Π.Ε. Ρεθύμνου. 
  • Προχώρησε η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 700.000 € για την Περάτωση του δικτύου των κάθετων δημοτικών οδών που καταλήγουν στον Αγιοβασιλειώτικο Παραλιακό Άξονα. 
  • Χρηματοδοτήθηκε με 1.800.000 € η κατασκευή της περιφερειακής οδού και παρόδιων οδών της Αγίας Γαλήνης και η επισκευή και συντήρηση του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης. 
  • Καλύφθηκαν στο σύνολό τους αιτήματα που υπερβαίνουν τα 2.000.000 € και αφορούν την αντιμετώπιση καταστροφών που υπέστη το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο και την αποκατάσταση δικτύων και υπήρξε πρόσθετη χρηματοδότηση για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της περιοχής. 
  • Δρομολογήθηκε το αίτημα του Δήμου Αγίου Βασιλείου για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νοτίου Κρήτης. 
  • Στηρίξαμε και προωθήσαμε τις προσπάθειες ένταξης σημαντικών για την περιοχή έργων στο «Αντώνης Τρίτσης» μέσα και από και την εξαίρεση των συμβασιοποιημένων έργων του προγράμματος «Φιλόδημος», από το πλαφόν του «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τις συνολικές παρεμβάσεις στην περιοχή να υπερβαίνουν τα 10.000.000 €. 
  • Προχώρησαν παρεμβάσεις για υποστηρικτικά έργα αναβάθμισης του φωτισμού, στάθμευσης, και δημιουργίας ενός πράσινου σημείου αστικού τύπου στα Σελλιά και τη Μύρθιο, συνολικού ύψους 400.000 €. 

Τα παραπάνω δεν είναι αυτονόητα και όπως είναι λογικό συνδέονται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προσέγγιση και την αισθητή αναβάθμιση των οικονομικών δεικτών της χώρας. Με capital control αναπτυξιακή προοπτική δεν υπάρχει και αυτό το ξέρουν καλά ειδικά όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό.  

Αφήνουμε, λοιπόν, πίσω πυροτεχνήματα, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Αφήνουμε πίσω μια δεκαετία που ξεκίνησε με μία απροσδόκητη αγωνία που μετατράπηκε σε φόβο για την οικονομική μας επιβίωση και για την ίδια μας της ζωή. Αφήνουμε πίσω αυτούς που μένουν γαντζωμένοι σε παλαιολιθικές εμμονές, ενώ η Κρήτη και ο Άγιος Βασίλειος πρέπει να κάνουν άλματα μπροστά. 

Προχωράμε με πίστη στην κοινή μας προσπάθεια που υπηρετεί το συμφέρον της σπουδαίας αυτής περιοχής, για την οποία από κοινού ήδη πετύχαμε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι πίστευε και ο πιο αισιόδοξος ανάμεσά μας. Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει τώρα να σταματήσει αλλά να ενταθεί. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια εκεί που ήταν. Άλλαξε σελίδα, άλλαξε εποχή. Αποτέλεσμα αυτού η Κρήτη να είναι από την απομόνωση στο αναπτυξιακό επίκεντρο και να ανεβαίνει ταχύτατα. Και ο Άγιος Βασίλειος να αποτελεί και να συνεχίσει να αποτελεί κομβικό μέρος αυτού του σχεδιασμού.  

Είναι, λοιπόν, απόλυτα ξεκάθαρο ότι η επόμενη περίοδος, πέρα από την προαπαιτούμενη θεσμική συνεργασία, προϋποθέτει και τη σταθερή προσήλωση στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού σχεδίου. Σήμερα κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και θεσμική υπευθυνότητα.

Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Συνεχίζονται οι επαφές που πραγματοποιεί ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης με στόχο την άμεση και ουσιαστική αλληλεπίδραση με την κομματική βάση της παράταξης σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. 

 Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις  με τα μέλη της οργάνωσης και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τις πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, έγινε μια εκτενής αναφορά στα έργα που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή και τέθηκαν οι οργανωτικοί άξονες της παράταξης  σε τοπικό επίπεδο. Τα τοπικά στελέχη ανέδειξαν μεταξύ άλλων την συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κομβικά ζητήματα όπως οι δασικοί χάρτες, ο τομέας των ενισχύσεων και πρόσφατα με την υπόθεση του Παλίγκρεμνου. Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Ρεθύμνης κ. Μανώλης Φουρφουλάκης ανέφερε ότι με δεδομένο ότι από το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σεβασμός στη θεσμική προσήλωση για τα τοπικά ζητήματα και για αυτούς φταίει για όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης θα απαντάται καταλλήλως.  

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζουμε την αλληλεπίδραση με την κομματική βάση της παράταξης με συναντήσεις με τα μέλη των νέων τοπικών μας οργανώσεων, με βασική στόχευση την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Συζητήσαμε με την τοπική οργάνωση Αγίου Βασιλείου για την καθοριστική σημασία της επιτυχούς έκβασης της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ,  σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και για τις πολιτικές εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο. Αναφερθήκαμε στην αξιόλογη συμμέτοχη της νομαρχιακής μας οργάνωσης στο 14ο Τακτικό Συνέδριο, για οργανωτικά ζητήματα καθώς για το ευρύ φάσμα, έργων, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο Αγίου Βασιλείου με την καθοριστική στήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα αναφερθήκαμε εκτενώς στις εξελίξεις γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα των δασικών χαρτών και την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 171 εκατομμυρίων ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία η οποία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενή τομέα της Κρήτης από την Κυβέρνηση». 

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς