Τελευταία Νέα

Συνάντηση Ανδρέα Ξανθού με Γιώργο Κοντάκη

Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργο Κοντάκη, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός.

Συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας που αφορούν το χώρο της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με αιχμή το «νομοσχέδιο Κεραμέως» για τα ΑΕΙ και την καθολική αντίδραση που έχει προκαλέσει σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. O Α. Ξανθός τόνισε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές υπονομεύεται το δημόσιο, αυτοδιοικούμενο και δημοκρατικό πανεπιστήμιο και ενισχύεται η «αγοραία μετάλλαξη» του. Και ότι το αίτημα της απόσυρσης του ν/σ και της ουσιαστικής διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας με τις Πρυτανικές Αρχές και τις Συγκλήτους των ΑΕΙ, με το επιστημονικό και διοικητικό τους προσωπικό και με τους φοιτητές, είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στο θέμα της παραχώρησης έκτασης του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο Ρέθυμνο και μάλιστα με δυνατότητα συνεργειών με την Ιατρική Σχολή, ο κ. Κοντάκης ενημέρωσε τον Α. Ξανθό ότι μετά την απόφαση της Συγκλήτου πριν από 1 χρόνο, δεν υπήρξε το παραμικρό βήμα από το Υπουργείο Υγείας ή την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) στην κατεύθυνση της προετοιμασίας ενός τέτοιου φιλόδοξου σχεδίου. Από την ολιγωρία αυτή αλλά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη στο Ρέθυμνο («το θέμα του νέου νοσοκομείου θα εξεταστεί στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού του Χάρτη Υγείας της Κρήτης») προκύπτει καθαρά ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για νέο νοσοκομείο στο Νομό και για την αξιοποίηση του οικοπεδικού χώρου που παραχώρησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τέλος, ο Α. Ξανθός έθεσε στον κ. Κοντάκη το σημαντικό πρόβλημα της οπλοκατοχής-οπλοχρησίας και της αναγκαίας συστράτευσης εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της Τέχνης και του Πολιτισμού, για την οριστική εξάλειψη αυτού του φαινομένου που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών, την κοινωνική συνοχή και το Κράτος Δικαίου. Ο Πρύτανης του ΠΚ δήλωσε τη στήριξη του σε ένα τέτοιο μέτωπο και δεσμεύτηκε ότι το Πανεπιστήμιο θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σε πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.