Συν 10 εκατ. ευρώ στο ΠΕΠ Κρήτης για τον πολιτισμό

Την ενίσχυση του Περιφερειακού Προγράμματος με επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ειδικότερα η υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του προϋπολογισμού από τα 20 στα 30 εκατ. ευρώ ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθούν κι άλλοι πόροι στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης

Ο περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκης έσπευσε να τονίσει πως πρόκειται για μια απόφαση που λαμβάνεται με δεδομένο ότι η υπουργός «γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τα θέματα του πολιτισμού και μπορεί να δώσει τις λύσεις με τη βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων. Έτσι, μέσα από τα έργα αυτά μπορεί ν’ αναδειχθεί το πολιτιστικό απόθεμα της Κρήτης και να ενισχύσουμε και τον τουρισμό μας» όπως είπε.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι «οφείλουμε να εξαντλήσουμε τους πόρους διότι όλοι οι πόροι που διατίθενται στον πολιτισμό δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης. Έτσι, εκτός από τη μέριμνα μας για την στήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού και του πολιτιστικού αποθέματος, υπάρχει ένας απλός πρόσθετος λόγος: όλα τα έργα πολιτισμού δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Ο πολιτισμός είναι αναπτυξιακό εργαλείο και παράγει οικονομία», ενώ σημείωσε πως είναι κρίσιμο να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη χώρα μας, θέση που εκφράζει την ίδια αλλά και την κυβέρνηση.

Τα έργα

Σε ό,τι αφορά τα ενταγμένα έργα στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης,  ο κ. Σ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, αρχαιολογικού χώρου Απτέρας στα Χανιά, αρχαιολογικού χώρου και ανακτόρου Κνωσού στο Ηράκλειο, την ανάδειξη της οχυρής νησίδας Σπιναλόγκας στον Άγιο Νικόλαο, την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Αρμένων στο Ρέθυμνο, αλλά και τη στερέωση στο Φραγκοκάστελο στα Σφακιά, την ανάπλαση της δυτικής τάφρου ενετικών τειχών Χανίων και τη στερέωση και ανάδειξη φρουρίου στον Καλέ Ιεράπετρας.

Παράλληλα ενημέρωσε πως στο πλαίσιο των σχεδίων βιώσιμης αστικής ανάπλασης στην Κρήτη και στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις – έργα που αφορούν τις μεγάλες πόλεις συνολικά αλλά και την ύπαιθρο της Κρήτης – που έχει προωθήσει η Περιφέρεια Κρήτης, έχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις για τρία έργα στα Χανιά αλλά και το εξαιρετικά σημαντικό έργο της ψηφιακής προσαρμογής και αναβάθμισης (1,4 εκατ. ευρώ) ενώ ακολουθεί μία ακόμα σημαντική πρόσκληση για πρόσθετα έργα στον τομέα της ψη- φιακής αναβάθμισης.

Υπενθύμισε δε πως είναι σ’ εξέλιξη τα έργα για τα Μουσεία Χανίων, Μεσσαράς και Αγίου Νικολάου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ορκίστηκε ο Κωστής Ρεϊζάκης μετά τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Βασίλη Πατεράκη

Την αρμοδιότητα του Τακτικού Μέλους της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης, ως εκπρόσωπος τους συνδυασμού …

Ρέθυμνο – Επίσκεψη εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στα Ανώγεια

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη η Δρ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize