Τελευταία Νέα

Στόχοι ζωής – 7 βασικά βήματα για τους πετύχεις

Οι 7 mental συμβουλές για να πετύχεις ό,τι θες.

ψυχολογία

Όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο έχεις την ανάγκη να βλέπεις τους στόχους σου να εκπληρώνονται. Να καταφέρνεις όλα αυτά για τα οποία έχεις προσπαθήσει και να δικαιώνεις τον εαυτό σου. Τι γίνεται όμως τις φορές που κάτι σου φαίνεται πραγματικά δύσκολο, έως και ακατόρθωτο; Εκείνες τις φορές που αναρωτιέσαι “πώς να πετύχω τους στόχους μου;” Πώς μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου το κίνητρο για να τα καταφέρει;

Χρειάζεται προσπάθεια, μεθοδικότητα και πάνω απ’ όλα να είσαι πνευματικά δυνατός/η.

#1. Πρέπει να το θες πραγματικά:

Αν έχεις καταφέρει κάποιο δύσκολο στόχο στη ζωή σου θα ξέρεις ακριβώς σε τι αναφερόμαστε. Έχει πολλή μεγάλη διαφορά το “θέλω” από το “εύχομαι να μπορούσα”. Αν θέλεις κάτι πραγματικά τότε σίγουρα ξέρεις και τι θυσίες μπορεί να χρειαστεί να κάνεις, αλλά και ποια εμπόδια θα πρέπει να ξεπεράσεις.

#2. Να είσαι προετοιμασμένoς/η να “παλέψεις”:

Το να κατακτήσεις κάποιο στόχο σου δεν θα είναι εύκολο. Θα υπάρξουν μέρες που ίσως να μην προχωρήσεις καθόλου προς την επίτευξη αυτού, και αυτές οι μέρες θα είναι οι πιο δύσκολες. Αν δεν είσαι προετοιμασμένος/η και για αυτές τότε μάλλον δεν θα τα καταφέρεις. Μέσα στην επιτυχία υπάρχει πάντα και μια δύσκολη περίοδος, μην το ξεχνάς.

#3. Να είσαι πολύ συγκεκριμένος/η:

Το να λες “θέλω λίγο από αυτό…α και λίγο από εκείνο”“μακάρι να μπορούσα να κάνω αυτό…αλλά και αυτή η λύση θα ήταν καλή” δεν θα σε κάνει να πετύχεις τους στόχους σου. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεκριμένη με τον στόχο σου. Το να πεις “θέλω να χάσω βάρος” είναι πολύ γενικό. Αν πεις όμως “θέλω να χάσω 5 κιλά” είναι καλύτερο· αν δε, πεις “θέλω να χάσω 5 κιλά σε 2 μήνες” είναι ακόμα ίσως και ιδανικό. Βάζεις στον εαυτό σου όρια και συγκεκριμένα δεδομένα.

#4. Θα χρειαστεί να κάνεις θυσίες:

Οι άνθρωποι που καταφέρνουν τους στόχους τους έχουν πειθαρχία. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο, όμως είναι ο τρόπος για να τα καταφέρεις. Η πνευματική πειθαρχία θα σε βγάλει από τα αδιέξοδα της κωλυσιεργίας και της αποτυχίας.

#5. Να έχεις θετική ενέργεια:

Το να σκέφτεσαι αρνητικά δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Οι αμφιβολλίες δεν σου χρειάζονται. Θα συναντήσεις αρκετά εμπόδια και πολύς κόσμος μπορεί να μην πιστεύει σε αυτό που θες να επιτύχεις. Ο εαυτός σου δεν θα είναι ένας από αυτούς. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, με όποιο δεδομένο θα πιστεύεις σε αυτό που θες να κάνεις και σε σένα την ίδια.

#6. Όχι πώς, αλλά γιατί:

Θα βρεις πολύ περισσότερους τρόπους να καταφέρεις αυτό που θες αν επικεντρώνεσαι στο γιατί θες να το κάνεις, παρά στον τρόπο που θα το κάνεις. Το να ξέρεις γιατί θες να καταφέρεις κάτι, θα είναι το κίνητρό σου στο να το κάνεις.

#7. Μην κοιτάς το παρελθόν:

Ο μόνος λόγος να κοιτάξεις “προς τα πίσω” είναι για να δεις τι έμαθες από το παρελθόν, αλλά και τι κατάφερες. Το βλέμμα σου πρέπει να είναι συνεχώς στο μέλλον και στο τι θέλεις να επιτύχεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να το καταφέρεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς