Τελευταία Νέα

Στο Ρέθυμνο τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης – Προσλήψεις φιλί-ζωής για να μην κλείσουν οι κλινικές του νοσοκομείου

Φιλί ζωής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και τις κλινικές που λειτουργούν οριακά, προτίθεται να δώσει η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης που περιόδευσε σήμερα και πραγματοποίησε αυτοψία και συσκέψεις τόσο με τους γιατρούς της δευτεροβάθμιας, όσο και της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας. Δρομολογούνται προσλήψεις γιατρών στις “κόκκινες” ειδικότητες υπό τη σκιά και νέων παραιτήσεων που έχουν φέρει τη λειτουργία κλινικών σε οριακά επίπεδα. Παράλληλα, ζητήθηκε η ακόμα καλύτερη συνεπικούρηση μεταξύ των δύο βαθμίδων υγείας, για να αμβλυνθούν τα σημαντικά προβλήματα στο Ρέθυμνο.

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου που υπολειτουργεί σε επικίνδυνο πια βαθμό. Η εφημέρευση είναι προβληματική σε μερικές κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα, νέες αποχωρήσεις προσωπικού, έχουν οξύνει την κατάσταση. Ακόμα και από γειτονικούς νομούς έχουν επιστρατευθεί αγροτικοί ιατροί για να μην μπει λουκέτο στο μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου.

Αυτοψία στους χώρους του νοσοκομείου Ρεθύμνου και διαδοχικές συναντήσεις με τους γιατρούς της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης πραγματοποίησε κλιμάκιο της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, υπό την διοικήτρια, Λένα Μπορμπουδάκη και τους υποδιοικητές, Δημήτρη Αγαπίου και Χάρη Λυδάκη. Έγινε σαφές ότι δεν μπορεί πια να συνεχιστεί η δυσμενής λειτουργία του νοσοκομείου του Ρεθύμνου και ότι χρειάζεται συνεργασία για προτάσεις βελτίωσης εκατέρωθεν.

Παράλληλα, ζητήθηκε οι γιατροί των δύο βαθμίδων να αλληλοϋποστηρίζονται, αφού δεν νοείται να διασαλεύεται η αλυσίδα του δημοσίου συστήματος υγείας από τα περιφερειακά ιατρεία, μέχρι τα κέντρα υγείας και το γενικό νοσοκομείο, που στην περίπτωση του Ρεθύμνου, πρέπει πια να στηριχθεί αποτελεσματικά. Την Πέμπτη, τα στελέχη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα περιοδεύσουν στα νοσοκομεία της Σητείας και της Ιεράπετρας.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η συναρπαστική ιστορία δύο θεότρελων ναυαγών σε έναν κόσμο χαράς, ελπίδας και αλληλεγγύης

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει: Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΥΣΟΣ των Νίνο ντ’ …

Παναγιώτα Χατζηδάκη – Η Ρεθυμνιώτισσα νεαρή επιστήμονας που η διπλωματική της είναι στον TPC του ALICE στο CERN!

Η Παναγιώτα Χατζηδάκη είναι φοιτήτρια master φυσικής στο πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης. Οι προπτυχιακές σπουδές της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize