Στο Ρέθυμνο στολίζουν μπαλκόνια – Σε αυτό το μέρος της Ελλάδας τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην αυλή!

Ημέρες εορτών και η χαρά είναι ιδιαίτερη για τους περισσότερους στο Ρέθυμνο και όχι μόνο, σε ό, τι αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Κάποιοι ευχαριστιούνται τόσο πολύ αυτές τις ημέρες χαράς που εκτός από τα δέντρα που τοποθετούν εντός του σπιτιού τους φροντίζουν να στολίσουν τα μπαλκόνια τους με εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Κάποια μπαλκόνια στο Ρέθυμνο είναι φαντασμαγορικά, ενώ άλλα πιο λιτά, όμως η χαρά όσων έχουν ασχοληθεί είναι μεγάλη. Αυτή η νοοτροπία του στολισμού έξω από τις κατοικίες απαντάται σε κάθε πόλη της Ελλάδας και όχι μόνο. Παρ’ όλα αυτά κάθε τοποθεσία στην Ελλάδα φαίνεται να έχει τις δικές τις διαφορετικές συνήθειες που τηρούνται από τους κατοίκους της.

Στην κεντρική Ελλάδα, συγκεκριμένα στο χωριό Ματαράγκα, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει προφανώς την πλούσια φύση και τα δάση τους που το χριστουγεννιάτικο δέντρο το στολίζουν και το τοποθετούν στην αυλή τους, μάλιστα συνήθως δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού τους!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να βλέπουν απευθείας τον στολισμό των δέντρων από το κάθε σπίτι, χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκεφθούν τους συγχωριανούς τους…

Οι συνήθειες που έχει κάθε τοποθεσία ακόμη και στην ίδια χώρα διαφέρουν μακράν μεταξύ τους και αυτό είναι που κάνει την κάθε πόλη μοναδική ιδιαίτερα τις μέρες των εορτών!

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Ζητάει αποζημίωση 4.950€ για αυτοκίνητο που καταστράφηκε από δέντρο

Φταίει και ο Δήμος ή μόνο ο αέρας για τη συγκεκριμένη ζημιά; Φταίει (και) η …

Οι Ρώσοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα εκτός της Εκκλησίας…

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, η προσέλευση στους ναούς κυμαίνεται μεταξύ 1 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize