Τελευταία Νέα

Στο Ρέθυμνο πάνω στην άμμο της παραλίας το πρώτο ναυαγοσωστικό ιατρείο πρώτων βοηθειών στην Ελλάδα!

Δίνουν καθημερινά μάχη για να μην χάνονται ζωές στις θάλασσες του Ρεθύμνου. 12 διασώσεις έχουν γίνει στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου, με αποκορύφωμα τη διάσωση της τουρίστριας από τη Ρωσία μετά από μάχη μιας μέρας με τα κύματα, ενώ εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί το πρώτο ναυαγοσωστικό ιατρείο πρώτων βοηθειών στην Ελλάδα σε κεντρικό σημείο της παραλίας της πόλης.

Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο ακόμη και με απινιδωτή, όπως και το ναυαγοσωστικό πλοιάριο.

Το πρώτο ναυαγοσωστικό ιατρείο πρώτων βοηθειών στην Ελλάδα, λειτουργεί στο Ρέθυμνο πάνω στην άμμο της παραλίας. 12 περιστατικά πνιγμού έχουν διαχειριστεί οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου φέτος, χωρίς καμία απώλεια ζωής και με αποκορύφωμα τη διάσωση της Ρωσίδας τουρίστριας μετά από μάχη με τα κύματα επί 20 ώρες πάνω σε στρώμα θαλάσσης.

Η παγκρήτια σχολή ναυαγοσωστικής, ως ανάδοχος του έργου έχει εξοπλίσει πλήρως το ιατρείο πρώτων βοηθειών, οι ναυαγοσώστες διανέμουν καθημερινά φυλλάδια, ενώ το ιατρείο χωροθετήθηκε δίπλα στις υποδομές πρόσβασης των ΑμεΑ στην παραλία για να βοηθιούνται από το ναυαγοσωστικό προσωπικό. 17 πύργοι με ισάριθμους ναυαγοσώστες έχουν στηθεί στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου, ενώ τα σαββατοκύριακα υπάρχει και γιατρός. Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο, ενώ απινιδωτής υπάρχει τόσο στο ναυαγοσωστικό πλοιάριο, όσο και στο ιατρείο.

Σημαντική η συμβολή στη δύσκολη στιγμή, των ιδιοκτητών τζετ σκι που δρουν άμεσα, ενώ θα γίνουν επαφές για την εθελοντική συνδρομή και των Σαμαρειτών, έτσι ώστε να μην σημειωθεί κανένας πνιγμός φέτος. Σε κάθε περίπτωση οι λουόμενοι θα πρέπει να ακολουθούν τις συστάσεις των ναυαγοσωστών και να αναφέρουν τα όποια προβλήματα υγείας υπάρχουν.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Τροχαίο με σφοδρή σύγκρουση στον Λατζιμά

Στο σημείο επικράτησε για λίγο κυκλοφοριακή αναστάτωση ενώ κλιμάκιο της τροχαίας που έσπευσε ρύθμισε την …

Ρέθυμνο – Διακοπή νερού στον Άγιο Δημήτριο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΟΥ, 10/08/2020 και ώρα 9:10, ΑΙΤΙΑ ΒΛΑΒΗΣ : ΔΙΑΡΡΟΉ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize