Τελευταία Νέα

Στο Ρέθυμνο «χτυπά» η καρδιά της ομογένειας με τις εργασίες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών

Μετά από την «σκληρή» εποχή της πανδημίας «χτυπά» και πάλι αυτό το καλοκαίρι η «καρδιά» των απανταχού Κρητικών, οι οποίοι προχώρησαν στην ετήσια γενική του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών στην έδρα του οργανισμού στο Ρέθυμνο και στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου

Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ώστε η τρίτη και η τέταρτη γενιά των Κρητών της διασποράς να μην αποκοπεί από τις ρίζες της, ήταν το θέμα που μονοπώλησε τις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που έγιναν σήμερα στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Το «παρών» -πέρα από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κρήτης και των αιρετών της- έδωσε και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο Ρέθυμνο μετά από την «σκληρή» εποχή της πανδημίας «χτυπά» και πάλι αυτό το καλοκαίρι η «καρδιά» των απανταχού Κρητικών, οι οποίοι σήμερα προχώρησαν στην ετήσια γενική συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, στην έδρα του οργανισμού στο Ρέθυμνο και στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου.

Στο επίκεντρο των Κρητών της Διασποράς, βρέθηκε η «Σταυροφορία» και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας κυρίως στα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς, τα οποία -όπως ειπώθηκε- δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να αποκοπούν από τις ρίζες τους.

Στην ίδια κατεύθυνση ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται και για τους κληρικούς της ομογένειας.

Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης του παγκοσμίου συμβουλίου Κρητών, κήρυξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν του Κρήτες της Διασποράς με τις ρίζες τους.

Κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, Νίκος Παπαδάκης μίλησε για τον εμβληματικό ηγέτη που καθόρισε την πορεία της Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.