Τελευταία Νέα

Στο επίκεντρο της συζήτησης η υγεία και η ζωή του λαού (ΦΩΤΟ)

Η υγεία και η ζωή του λαού είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων και των συσκέψεων που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στις γειτονιές πόλεων και χωριών.

Στο Μενίδι, πλούσια συζήτηση έγινε στην ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε την Πέμπτη η ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Θέμα της ήταν «Η εξέλιξη της πανδημίας διδάσκει: Υγεία εμπόρευμα ή υγεία κοινωνικό αγαθό;».

Απασχόλησε ιδιαίτερα η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και συνολικά η πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις.

Στη Νίκαια, με μεγάλο ενδιαφέρον και η συζήτηση που έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) που διοργάνωσε την Πέμπτη η ΚΟ Νίκαιας – Ρέντη του ΚΚΕ με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία».

Στην ομιλία της η Μαίρη Αγρογιάννη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Υγείας – Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «τώρα απαιτείται ακόμα πιο μαζική οργάνωση της πάλης, χωρίς καθυστέρηση. Η υγεία και η ζωή του λαού δεν μπορεί να περιμένουν». Σημείωσε πως «η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι διαλυμένη και διαλύθηκε ακόμη περισσότερο την περίοδο της πανδημίας, με μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ στα νοσοκομεία. Πώς να δώσεις οδηγία για αυτοαπομόνωση σε κάποιον που μένει σε 70 τετραγωνικά μαζί με την οικογένειά του; Τι να κάνεις με τον εργαζόμενο που ερχόταν τρομοκρατημένος στο νοσοκομείο γιατί ενώ είχαν θετικά κρούσματα στο χώρο δουλειάς του, η επιχείρηση αρνιόταν να κάνει τεστ στο προσωπικό και να δώσει άδεια για καραντίνα;».

Στην Ελευσίνα σε σύσκεψη με θέμα «Η εξέλιξη της πανδημίας διδάσκει: Υγεία εμπόρευμα ή υγεία κοινωνικό αγαθό;» που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ελευσίνας του ΚΚΕ μίλησε ο Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Αγία Παρασκευή, έγινε εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ, με θέμα: «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ ενάντια στη ζωή-λάστιχο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» και ομιλητή τον Πέτρο Αλέπη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πρόσφατα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της αντικουβανικής μαφίας που στόχο έχουν την ανατροπή της κυβέρνησης στην Κούβα. Αναφέρθηκε στο 21ο συνέδριο του ΚΚΕ τονίζοντας πως ο λαός δεν έχει ανάγκη από ένα ΚΚΕ που θα συμμετάσχει σε τάχα προοδευτικές κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού όπου θα καλεί σε συμβιβασμούς αλλά από ένα ΚΚΕ που θα γίνει ο νους, η καρδιά, ο οργανωτής της εργατικής λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό. Για την πανδημία, υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης για το αθωράκιστο δημόσιο σύστημα υγείας, την προκλητική επίκληση της «ατομικής ευθύνης» και τη στοχοποίηση των εργαζομένων και των νέων «γιατί δεν προσέχουν» και τόνισε πως το ΚΚΕ, τόνισε, καλεί τον λαό να εντείνει τον αγώνα του για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, στα νοσοκομεία, στα σχολεία.

Στην Λευκάδα, έγινε την Πέμπτη εκδήλωση – συζήτηση της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ με θέμα «Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».

Στην ομιλία του ο Νώντας Μωραΐτης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ, σημείωσε πως «οι αποφάσεις του 21ου Συνεδρίου, που κυκλοφορούν με τον “Ριζοσπάστη”, δεν αφορούν μόνο τους κομμουνιστές. Αφορούν όλους αυτούς που στενάζουν μέσα σε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που φορτώνει βάσανα, φτώχεια, ανεργία, πολέμους τους λαούς». Πρόσθεσε πως «η πρόταση του ΚΚΕ, η μόνη που βρίσκεται έξω από τα όρια αυτού του συστήματος, είναι ικανή να εμπνεύσει ακόμη κι εκείνον που μπορεί να βλέπει τα πράγματα στατικά, ότι δεν αλλάζουν, τουλάχιστον προς το καλύτερο. Αρκεί να τη γνωρίσει, να φροντίσουμε εμείς να τη γνωρίσει. Αυτή είναι που μπορεί να προσφέρει ουσιαστική διέξοδο, να δείξει πώς οι δυνατότητες της εποχής μας μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς