Τρίτη , 29 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Στο ακροατήριο η συμπλοκή-μυστήριο του Ανωγειανού με τον οικονομολόγο

ΑΛΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ

Η φονική πάλη στο ακροατήριο,  αλλά το κίνητρο… αγνοείται

Ποιο ήταν τελικά το κίνητρο της μυστηριώδους φονικής συμπλοκής σε μονοκατοικία στην περιοχή του Σκαλανίου με θύμα έναν 69χρονο Ανωγειανό και κατηγορούμενο έναν 67χρονο οικονομολόγο, καθηγητή των ΤΕΙ; Απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα δεν κατάφερε να δώσει ούτε η Δικαιοσύνη μέσα από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που στις 9 Μαρτίου οδηγείται στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου.

Τόσο για την Ασφάλεια Ηρακλείου όσο και για το Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου η αιτία της φονικής συμπλοκής μεταξύ των δύο ανδρών παραμένει άγνωστη. Μυστήριο όμως παραμένει και η διασύνδεση των δύο ανδρών καθώς δεν προέκυψε από πουθενά ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ακόμα και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το χρονικό διάστημα από 21 Αυγούστου 2016 έως και τις 20 Οκτωβρίου 2016 (ημέρα της φονικής συμπλοκής) ήταν αδιέξοδη.

Τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όχι μόνο δεν διαφώτισαν αυτή την ομιχλώδη υπόθεση, αλλά τη συσκότισαν ακόμα περισσότερο, καθώς δεν προέκυψε καμία απολύτως επικοινωνία μεταξύ των δύο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι καταθέσεις μελών της οικογένειας του θύματος που υποστηρίζουν ότι ουδέποτε άκουσαν το όνομα του οικονομολόγου από το στόμα του 69χρονου. Ως όνομα δηλαδή ήταν άγνωστο σε αυτούς. Ακριβώς τα ίδια ισχυρίζεται και ο κατηγορούμενος, ο οποίος επιμένει ότι έβλεπε τον 69χρονο πρώτη φορά μέσα στο σπίτι του το μοιραίο πρωϊνό.

«Το γεγονός ότι επρόκειτο για άνδρες 60-70 ετών, ο ένας εκ των οποίων (θύμα) ήταν σοβαρός οικογενειάρχης και ο κατηγορούμενος οικονομολόγος και καθηγητής ΤΕΙ, που δεν είχαν δώσει στο παρελθόν δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς, δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με την  πραγματική αιτία του διαπληκτισμού τους» αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Και τότε τι συνέβη λοιπόν; Γιατί δύο άνθρωποι που φέρονται να μην γνωρίζονταν καθόλου έφθασαν σε αυτήν τη λυσσαλέα πάλη με τη γνωστή κατάληξη;

Ο 67χρονος οικονομολόγος, ο οποίος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Μάϊο, από την αρχή ισχυρίζεται   ότι ο άγνωστος που μπήκε στο σπίτι του είχε σκοπό να τον ληστέψει και να τον σκοτώσει και ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν σήμερα νεκρός, καθώς δέχθηκε μαχαιριά στη γλώσσα και χρειάστηκε να νοσηλευθεί.  Ισχυρισμοί  ωστόσο που δεν έγιναν αποδεκτοί από το δικαστικό συμβούλιο αλλά ούτε και από  τους συγγενείς του θύματος, οι οποίοι πιστεύουν ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση.

Ήταν ο ίδιος ο οικονομολόγος που στις 9 το πρωί της 20ής Οκτωβρίου του 2016 ειδοποίησε την Αστυνομία για το σοβαρό περιστατικό που είχε σημειωθεί μέσα στο σπίτι του. Αστυνομικοί που κατέφθασαν στον τόπο, βρήκαν τραυματισμένους τους δύο άνδρες. Ο 69χρονος ήταν πεσμένος στο πάτωμα σε άσχημη κατάσταση.

Το πάτωμα και τα ρούχα τους ήταν μέσα στο αίμα. Εκεί βρέθηκαν τρία ματωμένα μαχαίρια και μία ποιμενική ράβδος με γενετικό υλικό και των δύο ανδρών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο 69χρονος υπέκυψε στη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.

Με βάση τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει ο  67χρονος οικονομολόγος, το περιστατικό εκτυλίχθηκε ως εξής: αντιλήφθηκε το θύμα, το οποίο έβλεπε για πρώτη φορά, έξω από τη μονοκατοικία του να ψάχνει έναν βοσκό με το όνομα Π… Ο 69χρονος ζήτησε από τον σπιτονοικοκύρη ένα ποτήρι νερό. Ο 67χρονος τον προσκάλεσε  στο σπίτι.

Μπαίνοντας μέσα ο 69χρονος τού ζήτησε και καφέ. Όταν ο οικονομολόγος έστρεψε την πλάτη του για να πάει στην κουζίνα, ο επισκέπτης τού επιτέθηκε με μία μαγκούρα. Ακολούθησε κατά τους ισχυρισμούς του πάλη, στη διάρκεια της οποίας προσπάθησε να αμυνθεί με ό,τι έβρισκε μπροστά του. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ηρακλείου ο κατηγορούμενος άφησε να εννοηθεί ότι το θύμα είχε σταλεί από κάποιον άλλον στο σπίτι του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *