Τελευταία Νέα

Στις επάλξεις για το κατάστημα στο Ρέθυμνο και τον Αύγουστο – Για σπίτια και βιοτεχνία, ραντεβού το Σεπτέμβρη με νέες κινητοποιήσεις

Δε θα αφήσουν να περάσει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην Κρήτη, στα χέρια αμερικανικών funds, δηλώνουν τα μέλη του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου που θα παραμείνουν στις επάλξεις για να αποτρέψουν κάθε ανάλογο περιστατικό με αυτό που σημειώθηκε χθες για τρίτη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες. Η διαδικασία καταγραφής του εμπορεύματος είχε ξεκινήσει την πρώτη φορά που ήρθαν στο σημείο οι εκπρόσωποι του fund, οπότε ακόμη και μέσα στον Αύγουστο με κλειστά τα δικαστήρια ενδέχεται να γίνει νέα απόπειρα κατάληψης του καταστήματος. Ο ΣΑΟ Ρεθύμνου παραμένει σε επιφυλακή για αυτή και άλλες υποθέσεις κόκκινων δανείων και πλειστηριασμών σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το φυσούν και δεν κρυώνει, τα μέλη του συλλόγου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, αφού βλέπουν ότι ο πόλεμος με τα αμερικανικά funds μαίνεται και δύσκολα θα αφήσουν το ακίνητο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, χωρίς να εφαρμοστεί η απόφαση για κατάσχεση και έξωση. Τρεις φορές μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν επιχειρήσει οι εκπρόσωποι την αμερικανικής εταιρείας να καταλάβουν το κατάστημα. Την πρώτη φορά, από τύχη βρίσκονταν στο κατάστημα από τόσο νωρίς το πρωί, ο επιχειρηματίας, ο οποίος κάλεσε αμέσως τα μέλη του ΣΑΟ Ρεθύμνου με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή, άπραγοι οι εκπρόσωποι του fund.

Έκτοτε βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή, πολίτες του Ρεθύμνου, αφού άνοιξε πλέον η Κερκόπορτα των κατασχέσεων και εξώσεων εξ ονόματι αμερικανικών funds που έχουν εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες και έχουν ως στόχο όχι την αποπληρωμή των δανείων πια, αλλά τα ίδια τα ακίνητα. Τη δεύτερη φορά, ο δικαστικός επιμελητής από την Αθήνα, συνεπικουρήθηκε από δικαστική επιμελήτρια των Χανίων, όμως και πάλι έφυγαν άπραγοι, όπως και χθες και παρότι παρέμεναν επί ώρες στο σημείο και ζήτησαν μάλιστα και τη συνδρομή της αστυνομίας για να προχωρήσει η κατάσχεση και η έξωση, όμως το πλήθος εξαγριώθηκε και ακολούθησε ένταση με φραστικά επεισόδια και άσεμνες χειρονομίες, μέχρι που εν τέλει οι εκπρόσωποι του αμερικανικού fund, τράπηκαν σε άτακτη φυγή.

Επειδή είχε μερικώς εκτελεστεί η απόφαση της έξωσης την πρώτη φορά, στο κατάστημα της οδού Αρκαδίου, ο ΣΑΟΡ θα είναι σε επιφυλακή και τον Αύγουστο παρότι θα είναι σε αργία τα δικαστήρια. Μάλιστα αν προχωρήσει η κατάσχεση και έξωση, τότε το εμπόρευμα θα μεταφερθεί στην Αθήνα για 6 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έξωσης, εάν δεν καταφέρει να βρει μια λύση ο επιχειρηματίας.

Την ίδια ώρα, βιοτεχνία στο Ατσιπόπουλο απειλείται με κατάσχεση μηχανημάτων και έξωση, την ώρα που προσφέρει εργασία σε 25 άτομα με τον επιχειρηματία να προσπαθεί για μια παράταση ζωής μέχρι να μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές του. Ένα σπίτι σε χωριό έχει σωθεί από πλειστηριασμό, ενώ ένα έχει παραχωρηθεί σε τράπεζα με τον ΣΑΟΡ να αναφέρει ότι αν το επιθυμεί η πρότερη ιδιοκτήτρια, ο σύλλογος θα ανακαταλάβει το διαμέρισμα.Έχουν αποτραπεί πολλές περιπτώσεις πλειστηριασμών με κινητοποιήσεις στα δικαστήρια Ρεθύμνου, όμως το ζήτημα θα λάβει διαφορετικές διαστάσεις με την έλευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Θρίλερ – Έπεσε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα σε γειτονιά του Ηρακλείου όταν ένας άνδρας άφησε την τελευταία του …

Ηράκλειο – Το “ευχαριστώ” για τις high tech μάσκες

Παραλήφθηκε από το προσωπικό του “Εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής” του Τμήματος Μηχανολόγων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize