Στην Κρήτη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ένα σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο διαθέτει πλέον το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιερής Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, χάρη στη δωρεά του Ιδύματος «Σ. Νιάρχος» που έφτασε τα 250.000 ευρώ. Το κέντρο εγκαινιάστηκε σήμερα από την εκπρόσωπο του ιδρύματος, ενώ το «παρών» έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Μητροπολίτης Αμφιλόχιος: Εκκλησία, Περιφέρεια, φορείς όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης για τους συνανθρώπους μας. Εγκαίνια και ευχαριστίες στο ίδρυμα ΄΄Νιάρχος΄΄ για το ανακαινισμένο φυσιοθεραπευτήριο στην Κίσσαμο

 

Στην αγάπη στον συνάνθρωπο, στην κοινωνική προσφορά αλλά και στην καλή συνεργασία της Εκκλησίας με την Περιφέρεια Κρήτης, τις Αρχές, τους φορείς, τους ιδιώτες δωρητές και ιδιαίτερα με το ίδρυμα ΄΄Νιάρχος΄΄, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σέλινου κ.κ. Αμφιλόχιος μιλώντας σήμερα στο Καστέλι Χανίων στα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου του φυσιοθεραπευτηρίου στο “Ανουσάκειο Ίδρυμα”. Ο κ.κ. Αμφιλόχιος τέλεσε τον αγιασμό και έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου του φυσιοθεραπευτηρίου  που περιλαμβάνει θεραπευτική πισίνα και υπερσύγχρονα μηχανήματα φυσιοθεραπείας-αποκατάστασης τα οποία και έγιναν δωρεά από το ίδρυμα ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄.Στην σημαντικότητα του έργου και στην 50χρονη προσφορά του ΄΄Ανουσάκειου΄΄ αναφέρθηκαν Μητροπολίτης και πρόεδρος του Ιδρύματος κκ Αμφιλόχιος, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η εκπρόσωπος του Ιδρύματος ΄΄Νιάρχος΄΄ κα Κουτρουμπούση, ο π. Υφυπουργός Μανόλης Σκουλάκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, ο κ. Αγαπίου, εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ, η Δ/ντρια του ιδρύματος Μαρία Βαιδακη, ενώ παρόντες ήταν η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Καντάνου- Σελίνου Αντώνης Περράκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορέων, εργαζόμενοι στο Ίδρυμα, και πολίτες. Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σέλινου χαρακτήρισε το ΄΄Ανουσάκειο΄΄ ως μια μεγάλη ΄΄αγκαλιά΄΄ αγάπης και στοργής αλλά και κολυμβήθρα του Σιλωάμ” ενώ καλώντας στο βήμα τον Περιφερειάρχη, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει και την στήριξη του έργου της Εκκλησίας από την Περιφέρεια.

Ο κ. Αρναουτάκης που συνεχάρη τον Μητροπολίτη, τα στελέχη του Ιδρύματος για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία, ευχαρίστησε τους δωρητές και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Νιάρχος, το ίδρυμα Λάτση επισημαίνοντας ότι, η Περιφέρεια χωρίς “τυμπανοκρουσίες” αλλά διακριτικά συνεργάζεται, είναι στο πλάι των Μητροπόλεων προσφέροντας από κοινού στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο κ Αμφιλόχιος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λάτση, όλους τους χορηγούς, φορείς για την έμπρακτη στήριξη τους, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην βοήθεια στο “Ανουσάκειο Ίδρυμα “ του Μανόλη Σκουλάκη ως Υφυπουργού και του Παναγιώτη Κουρουμπλή ως Γεν, Γραμ, στο Υπουργείο Υγείας το 1996 όπου εξασφάλισαν Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πριν τα εγκαίνια, σήμερα το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία και μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών και δωρητών στο Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος, αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά και στήριξη του υπουργού, στο έργο της Μητρόπολης ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον πρώην Υπουργό, Μανώλη Σκουλάκη για τις παρεμβάσεις που έκανε επί θητείας του στις Βρυξέλλες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το κέντρο.

Κουρουμπλής: Ένα κέντρο «πρότυπο»

Για ένα κέντρο «πρότυπο» που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κέντρα του εξωτερικού, έκανε λόγο από την πλευρά του ο Υπουργός, «‘ένα κέντρο με πραγματική ψυχή.

Ο κ. Κουρουμπλής, νωρίτερα παρακολούθησε την θεία λειτουργία και το μνημόσυνο για τους ευεργέτες και δωρητές του ιδρύματος, στον καθεδρικό ναό Αγ. Σπυρίδωνα.

Ζητά Λιμενικό Ταμείο ο Σταθάκης

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της περιοχής, Θοδωρής Σταθάκης, ζήτησε από τον υπουργό να επιτρέψει την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κισσάμου, όπως έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεσμεύσεις Αρναούτακη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αφού συνεχάρη τους υπεύθυνους του Θεραπευτηρίου, δεσμεύτηκε ότι το αίτημά τους για ένα ασανσέρ θα υλοποιηθεί άμεσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αγαπίου και ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Στην τελετή των εγκαινίων μετείχαν εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων «Σταύρος Νιάρχος», «Ι. Λάτσης» και άλλων Ιδρυμάτων και φορέων που ενεργά στηρίζουν και ενισχύουν τις δομές και δράσεις του Ιδρύματος ενώ την «κορδέλα» έκοψε η εκπρόσωπος του ιδρύματος «Νιάρχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize