Τελευταία Νέα

Στην Ελένη Τουλουπάκη, εισαγγελέα διαφθοράς, κατέθεσε ο γιατρός που πλαστογράφησε τη γνωμάτευση για τον Φλώρο

Αποχώρησε με αυτοκίνητο της Κρατικής Ασφάλειας έπειτα από 2,5 ώρες – «Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, του 39χρονου άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος επίσης κατέθεσε στην Εισαγγελία

Με την ιδιότητα του υπόπτου και όχι του μάρτυρα κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ο γιατρός που είχε καταγγελθεί από τον διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Σπύρο Ζακυνθινό, ότι πλαστογράφησε την ιατρική βεβαίωση για την υπνική άπνοια, η οποία και είχε κατατεθεί στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου.

Η κατάθεση του συγκεκριμένου γιατρού διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και μετά την ολοκλήρωσή της ο γιατρός έφυγε από την Εισαγγελία με αυτοκίνητο της Κρατικής Ασφάλειας και συνοδευόμενος από αστυνομικούς με πολιτικά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο γιατρός ήθελε «να αποφύγει τους δημοσιογράφους».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είχε αρχικά μεταβεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς αυτοβούλως, πλην όμως απέκτησε την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και με αυτήν έδωσε τελικά κατάθεση.

Νωρίτερα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο κ. Ζακυνθινός, ο οποίος είναι και ο πρώτος μάρτυρας στη μεγάλη εισαγγελική έρευνα για τον τρόπο που ο Αριστείδης Φλώρος κατάφερε να αποφυλακιστεί με αναπηρία άνω του 67%, αν και καταδικασμένος σε ένα μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης (Energa-Hellas Power) σε 21 χρόνια κάθειρξη.

Μάλιστα, ο κ. Ζακυνθινός φέρεται να έθεσε υπόψη των εισαγγελέων όλα τα στοιχεία σχετικά με την πλαστογραφία της ιατρικής γνωμάτευσης.

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» είχε δηλώσει για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου ο κ. Ζακυνθινός μιλώντας στα «Νέα» και σημείωσε: «Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό».

«Ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από την πλαστογραφία»

«Όλοι γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υπόθεση» δήλωσε για την πλαστογράφηση των γνωματεύσεων που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, του 39χρονου άλλοτε ισχυρού άνδρα της Energa, ο διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρος Ζακυνθινός.

«Το παραδέχτηκε άλλωστε κατ΄ιδίαν. Επρόκειτο για γιατρό, ο οποίος κατά το παρελθόν απασχολούνταν ως υπότροφος στον Ευαγγελισμό και έπειτα ως συνεργάτης στην κλινική μας. Είναι πολλά χρόνια μαζί μας και αυτό είναι το πιο λυπηρό» προσέθεσε ο κ. Ζακυνθινός στα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο γιατρός που πραγματοποίησε τη μελέτη ύπνου στον Αριστείδη Φλώρο έχει την ειδικότητα του ΩΡΛ και εργάζεται πλέον σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο. Στον Ευαγγελισμό βρισκόταν με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη, ως υπότροφος.

«Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. «Πήγαμε στο Εργαστήριο Ύπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Αριστείδης Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στο φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ».

Διευκρινίζοντας τι έχει συμβεί, ο κ. Ζακυνθινός αποκάλυψε ότι ο Αριστείδης Φλώρος εμφάνιζε 27 υπόπνοιες σε διάστημα μιας ώρας, αλλά ο άνθρωπος που έκανε την πλαστογράφηση κατέφυγε σε άλλη εξέταση, μολονότι και η κατάσταση στην οποία διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν ο Φλώρος ήταν όντως προβληματική. Και αυτό διότι «ο άλλος ασθενής παρουσίαζε σαφώς πιο “βαριά” εικόνα με 62 υπόπνοιες την ώρα. Σε ό,τι, δε, αφορά τη σπιρομέτρηση, το έγγραφο είναι γεγονός ότι φέρει το λογότυπο της κλινικής και την υπογραφή μου, πρόκειται, όμως, για προϊόν “κολάζ”. Εμείς δεν εκδίδουμε αυτό το χαρτί».

Δείτε επίσης!

Ελένη Τουλουπάκη – Εξώδικο κατά της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς

Αφορμή στάθηκε η δημοσίευση από το “Πρώτο Θέμα” αποσπασμάτων από εμπιστευτική αναφορά προς την Εισαγγελέα …

Ελένη Τουλουπάκη – Η Κρητικιά εισαγγελέας που στέλνει τις Ερινύες σε πολιτικούς

« Από γενεά σε γενεά διασχίζω το χρόνο Ακολουθώντας το φως του….» Μην προσπαθήσετε να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize