Τρίτη , 29 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Στην Αθήνα συναντήθηκε με Πάνο Καμμένο για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου ο Τάσος Βάμβουκας

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, αναφορικά με την παραχώρηση του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου

 

“Επιστρέφουμε με μία εξαιρετική λύση – πρόταση, που αφορά την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων και τους Δημότες του”, δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μετά από τη συνάντηση, που είχε σήμερα, Παρασκευή 9/2/2018, στην Αθήνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ένα αίτημα της κοινωνιας των Χανίων, διάρκειας 66 ετών, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης με τους ευνοϊκότερους όρους, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, των Βουλευτών Χανίων, Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, συνεργατών από τα Χανιά του Υπουργού, στελεχών του Ταμείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αποδεκτή λύση, η οποία ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του 100% του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων. Το Στρατόπεδο έγινε αποδεκτό να παραχωρηθεί για 99 χρόνια με την ελάχιστη προβλεπόμενη από το Νόμο καταβολή ετήσιου τιμήματος ίσου με το 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, λόγω του ότι βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και θα ανέρχεται σε 80.000 ευρώ ετησίως.

Επίσης ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων και τους Βουλευτές να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την λειτουργία εντος του Στρατοπέδου σημείου υποδοχής οπλιτών, κάτι για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί επίσημη απάντηση.

Ο Δήμαρχος Χανίων στη δήλωσή του επισημαίνει: «Είμαι βέβαιος ότι η πολύ καλή για το Δήμο Χανίων και τους Δημότες μας συμφωνία θα βρει την ευρύτατη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την αποδοχή του μακροχρόνιου αιτήματος της κοινωνίας των Χανίων, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, καθώς και τους Βουλευτές των Χανίων για την συμπαράσταση και τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *