Στην αγκαλιά της μάνας η σημαία για την οποία έπεσε ο Ιωάννης Τζανιδάκης

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου για να αποτίσει φόρο τιμής στον αείμνηστο στρατηγό, Ιωάννη Τζανιδάκη που έπεσε για την πατρίδα. Ήταν 19 Απριλίου του 2017 όταν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η είδηση του θανάτου του Ιωάννη Τζανιδάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρέθυμνο. Ένα χρόνο μετά, η συγκυρία είναι ακόμη πιο τραγική από τον χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Στο μνημόσυνο το “παρών” έδωσε και ο Ρεθυμνιώτης Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στη γενέθλια γη του αείμνηστου στρατηγού Ιωάννη Τζανιδάκη, την Ελεύθερνα Ρεθύμνου και μπροστά στο δημοτικό σχολείο που υπήρξε μαθητής ο πατέρας του, αναδύθηκε η προτομή στη μνήμη του, που εγκαινιάστηκε 1 χρόνο μετά το θάνατό του υπέρ πατρίδος. Συγκινημένη η μητέρα του αγκάλιασε την ελληνική σημαία που τίμησε και με τη ζωή και με το θάνατό του ο Ιωάννης Τζανιδάκης.

Ήταν ένας άνθρωπος και αξιωματικός με Α κεφαλαίο, ένας γνήσιος Κρητικός που έπεσε για την πατρίδα, όπως υπερηφανεύονται συγγενείς και φίλοι του στρατηγού, Ιωάννη Τζανιδάκη που βρέθηκαν στην Ελεύθερνα για να τιμήσουν τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρέτησε μέχρι θανάτου ο εκλιπών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναχώρησε εσπευσμένα για να παρευρεθεί στην κηδεία του έτερου άξιου τέκνου της ελληνικής γης, του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου σε μια συγκυρία που οι γείτονές μας επιδεικνύουν ακόμα παραπάνω τις κακές προθέσεις τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς