Την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών υπογράμμισαν στη συνάντησή τους στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Να παροτρύνουν οι ιερείς τους πολίτες να εμβολιαστούν μέσω των κηρυγμάτων τους στις λειτουργίες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Θέλω να ζητήσω ακόμα μία φορά την παρότρυνσή σας, και ενδεχομένως μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας», αναφερόμενος ειδικά στους «πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν» και συμπλήρωσε:«Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις Εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο».

Ο Πρωθυπουργός μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα οι υψηλές θερμοκρασίες «να βοηθήσουν στον περαιτέρω περιορισμό του κορονοϊού και της εξάπλωσής του», υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε περιορίσει σημαντικά τα κρούσματα, έχουμε επιταχύνει πολύ τους εμβολιασμούς». «Να τους πείσουμε» είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, «ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω. Θα σας ζητήσω να το κάνετε μία φορά ακόμα».

«Δεν μπορεί η επιστήμη να είναι αντίθετη με τη θρησκεία»

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: «Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα». Ο ίδιος μάλιστα προχώρησε και σε μία τολμηρή δήλωση, λέγοντας πως «δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη».

Ανταποκρινόμενος θετικά στην έκκληση του Κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων». «Έτσι μόνο», συνέχισε, «μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι». «Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.