Σταθερά κοντά στους αδύναμους οικονομικά στο Ρέθυμνο η τοπική εκκλησία και οι πολίτες

Συνεχής είναι η προσφορά πολιτών του Ρεθύμνου στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου που καθημερινά φαίνεται να γεμίζει η είσοδός του από ρούχα, σεντόνια, παπούτσια και οτιδήποτε άλλο δείχνει να είναι περιττό σε κάποιο σπίτι, όμως άκρως σημαντικό σε κάποιο άλλο.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της πόλης που προσπαθούν να προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν έχοντας επίγνωση της σημαντικότητας του κάθε υλικού αγαθού. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά όλοι μέσα από διάφορες δράσεις που γίνονται, ώστε να βοηθηθούν αδύναμες οικονομικά οικογένειες και να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Πάντως, το Φιλόπτωχο Ταμείο της ΙΜΡΑ έχει προβεί σε εκκλήσεις κατά το παρελθόν για την κινητοποίηση των πολιτών κι απ’ ό,τι φαίνεται έχουν αποδώσει.

Εκατοντάδες είναι οι άπορες οικογένειες που λαμβάνουν στήριξη από το Φιλόπτωχο Ταμείο, είτε με είδη τροφίμων, είτε με είδη ρουχισμού. Παράλληλα, παρέχονται συσσίτια σε καθημερινή βάση, αλλά και στηρίζονται οικονομικά περιπτώσεις ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, να πληρώσουν λογαριασμούς νερού ή ηλεκτρικού ρεύματος κ.ά.

 Το αποτέλεσμα έχει σημασία κι απ’ ό,τι δείχνουν οι φωτογραφίες, οι πολίτες έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για τη στήριξη των άπορων οικογενειών στο Ρέθυμνο.

Μάρτιος

 

Απρίλιος

Μάιος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς