Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό – «Πολιτική που δοκιμάστηκε και απέτυχε»

Σε μάχη των μαχών αναδεικνύεται για τον ΣΥΡΙΖΑ το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στην Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα από τον Κωστή Χατζηδάκη.

«Αυτό που φέρνει ο κ. Χατζηδάκης είναι απλήρωτα δεκάωρα, μείωση του μισθού, διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής», σημείωσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «η λογική πως μπορούμε να πετύχουμε μια αναπτυξιακή πολιτική μέσα από την ελαστικοποίηση και τη μείωση του μισθού, δοκιμάστηκε το ’12».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «“δώρο” στην εργοδοτική αυθαιρεσία», επισημαίνοντας ότι «η πολιτική αυτή δοκιμάστηκε και έχει αποτύχει παταγωδώς». Αναφέρουν μάλιστα ότι μέσα σε ένα βράδυ  καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 23% και θεσπίστηκε και ο υποκατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 ετών μείον 32%. «Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε έκρηξη της ανεργίας – ειδικά για τους νέους – και ακόμα χειρότερη ύφεση» τονίζουν με έμφαση.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά στην ανακοίνωση ενός νομοσχεδίου, που δείχνει ότι όχι απλά δεν θεωρεί πως πρέπει να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τις χειρότερες ημέρες των πολιτικών της περιόδου της χρεοκοπίας».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης επεσήμανε μάλιστα ότι  «η πολιτική της ΝΔ, έρχεται να νομιμοποιήσει κάτι το οποίο μέχρι τώρα ήταν μια παράνομη πρακτική, όπως για παράδειγμα τις απλήρωτες υπερωρίες». Και όταν κάνει κάτι τέτοιο «δίνει ακόμα περισσότερο θάρρος και θράσος στην εργοδοτική αυθαιρεσία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize