Τελευταία Νέα

Σητεία – Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο νοσοκομείο

Ξεκίνησε και στο Νοσοκομείο Σητείας σήμερα το πρωί ο εμβολιασμός του προσωπικού έναντι του covid, με τη διαδικασία να κυλά ομαλά μέχρι τώρα, όπως ανέφερε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Μαρία Δαρατσιανού, που έκανε λόγο για μία ημέρα «χαράς και αισιοδοξίας».

Ως τώρα  έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από είκοσι εργαζόμενοι.

«Είναι ημέρα ευθύνης και για εμάς γιατί ο εμβολιασμός είναι μία νότα αισιοδοξίας και είναι το μόνο σημαντικό σημείο που θα μας βοηθήσει να βγούμε από αυτήν την κρίση που περνάμε. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, για τους εαυτούς μας, για τους οικείους μας, τους ασθενείς μας, τους συμπολίτες μας» τόνισε η κα Δαρατσιανού καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και «θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που βρισκόμαστε. Και μάλιστα η περιοχή που την συγκεκριμένη στιγμή βιώνει την πανδημία του κορονοϊού, δυστυχώς σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Εύχομαι τα πράγματα να διορθωθούν όσον αφορά την κοινότητα, να υπάρξει περιορισμός της διασποράς. Εμείς είμαστε εδώ για να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερωτηθείς σχετικά για το κλίμα που επικρατεί και τις δυνατότητες για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, από την πλευρά του Νοσοκομείου, ανέφερε «στο νοσοκομείο επικρατεί ψυχραιμία γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ήρθαμε αντιμέτωποι με θετικά κρούσματα κι αυτό έχει κάνει το προσωπικό να είναι πιο εξοικειωμένο. Σίγουρα έχουμε επιφορτιστεί με μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη ευθύνη, ωστόσο μπορούμε και ανταπεξερχόμαστε προς το παρόν. Θεωρούμε ότι θα πάει καλά αν ο κόσμος τηρήσει τις οδηγίες των ειδικών και του ΕΟΔΥ να παραμείνει στο σπίτι και σε κατ’ οίκον περιορισμό διότι πολλά περιστατικά δεν χρίζουν νοσηλείας. Ωστόσο χρίζουν υπευθυνότητας και τήρησης των μέτρων».

Τέλος αναφορικά με τα άτομα που νοσηλεύονται στην κλινική covid του Νοσοκομείου (πέντε αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι έχουν δοθεί και εξιτήρια) είναι σε αρκετά καλή κατάσταση όπως ανέφερε η κα Δαρατσιανού «Βέβαια είναι μία εξελισσόμενη κατάσταση οπότε απευχόμαστε να έχουμε νέες εισαγωγές αλλά αν χρειαστεί θα γίνουν και θα τους παράσχουμε τις θεραπείες που ενδείκνυται σε αυτή την περίπτωση. Οι γιατροί είναι όλοι σε ετοιμότητα, το Νοσοκομείο είναι σε ετοιμότητα. Θέλω οι πολίτες να είναι ήσυχοι, να νιώθουν ασφαλείς. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize