Σητεία – Τηλεδιάσκεψη για ΒΟΑΚ και NATURA

Την Τρίτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δημάρχου Σητείας κ. Γεώργιου Ζερβάκη.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση της μελέτης και η κατασκευή του τμήματος του ΒΟΑΚ από τον Αγ. Νικόλαο έως την Σητεία με τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γεώργιο Ταβερναράκη να ενημερώνει τον κ. Ζερβάκη ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση στη Σητεία παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την παρουσίαση της προόδου της συγκεκριμένης μελέτης καθώς και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου.

Ο Δήμαρχος Σητείας με τη σειρά του ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση της μελέτης και η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος τόσο για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων του Πρωτογενή Τομέα αλλά και λόγω του ότι η πόλη της Σητείας αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και επιβάλλεται η κατασκευή ενός ασφαλούς οδικού δικτύου.

Επιπλέον συζητήθηκε η προώθηση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Δήμου Σητείας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει ήδη συμφωνηθεί, και αφορά την καταγραφή και τον προσεισμικό έλεγχο αλλά και την προώθηση της τακτοποίησης σύμφωνα με τον Ν.4495/17 δημόσιων- δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σητείας.

Τέλος τόνισαν και οι δύο πλευρές ότι σε περιοχές χαρακτηρισμένες «Natura» είναι επιβεβλημένο για περιβαλλοντικούς λόγους να μην χωροθετούνται ούτε να γίνονται εκτεταμένες εγκαταστάσεις των ΑΠΕ.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Φανή Μαράκη, ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕ κ. Αντώνης Κουμπενάκης, η κ. Ειρήνη Βρέντζου μέλος της ΔΕ, η κ. Μαρία Ρουκουνάκη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Ν. Λασιθίου και ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σητείας κ. Ιωάννης Παπαδάκης όπου έθεσαν θέματα όπως η υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου , η κύρωση των Δασικών Χαρτών στο Ν. Λασιθίου καθώς και η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης της περιοχής.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη για την άριστη συνεργασία και δεσμεύτηκαν για την συνέχιση της με την ανάδειξη και την επίλυση τεχνικών θεμάτων του Δήμου Σητείας, καταλήγει το δελτίο τύπου του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς