Τελευταία Νέα

Σητεία – Τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε χθες η Επιτροπή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας για τον κορονοϊό, την οποία συντονίζει ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης. Στη χθεσινή σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αϊλαμάκης και ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Μιχάλης Περάκης.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό, στο κρούσμα κορονοϊού. «Επισκέπτες με προορισμό την περιοχή του Παλαικάστρου, υπεβλήθησαν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορονοϊού. Ενημερώθηκαν να είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό μία μέρα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Ο ένας βρέθηκε θετικός, ασυμπτωματικός. Ο άνθρωπος δεν είχε βγει έξω από το δωμάτιό του, είχε τηρήσει όλες τις διαδικασίες. Το ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Σητείας, από όπου και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο. Περιμένουμε τις εξελίξεις από τον ΕΟΔΥ.

Εκτιμώ ότι ήταν ένα περιστατικό -το οποίο αν μη τι άλλο κάποια στιγμή θα συνέβαινε και στην περιοχή. Όπως, ξέρετε τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Έχει δημιουργηθεί μία αυξητική τάση στα κρούσματα του κορονοϊού κι εκτιμάται από τους επιστήμονες ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω του ότι γίνονται περισσότερα τεστ.

Όπως και να ‘χει, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τα μέτρα και με τις υπηρεσίες του Δήμου και της Αστυνομίας. Είναι δύσκολο -το καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο και για τους επαγγελματίες, τα καταστήματα επισιτισμού, τα ξενοδοχεία να ληφθούν επιπλέον μέτρα, μεσούντος του Δεκαπενταύγουστου, που η κίνηση είναι μεγάλη, όμως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά.

Το πρόβλημα μετατίθεται κατά κάποιο τρόπο στις πλάτες της Αστυνομίας, που έχει και τον κατασταλτικό μηχανισμό. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δυστυχώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού και οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν», σημείωσε.

 

Σε δημοτικές δομές και υπηρεσίες

Παράλληλα ο κ. Ζερβάκης ενημέρωσε ότι κατόπιν επαφών που είχε με ιατρό εντεταλμένη από τον ΕΟΔΥ αναφέρθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ σε δομές και υπηρεσίες του Δήμου.

Για τούτο χρειάζεται να δοθεί ακριβής αριθμός ατόμων, που έχουν τη δυνατότητα και την επιθυμία να υποβληθούν στο τεστ, από υπηρεσίες της περιοχής. Να δοθεί μία λίστα ώστε εντός των ημερών, όπως είπε ο Δήμαρχος να επισκεφθεί συνεργείο την περιοχή και να προχωρήσει στην διενέργεια των τεστ.

«Θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε, παρ’ όλο που τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα τεστ μπορεί να αλλάξουν την τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη μέρα για τον καθένα από εμάς. Εκτιμώ όμως ότι είναι μία βάση δεδομένων που μπορεί να δείξει κάποια στοιχεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.