Τελευταία Νέα

Σητεία – Τι συμβολίζουν τα κόκκινα παπούτσια

Μια δυνατή εικόνα δημιούργησαν δίπλα στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας. Πρόκειται για την κεντρική πλατεία της Σητείας, στα ανατολικά της Κρήτης και στην όμορφη παραλία της.

Οι περαστικοί που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στην γραφική αυτή γωνιά του νησιού μας, είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν για όσα συμβαίνουν στις μέρες μας. Την φωτογραφία μοιράστηκε μαζί μας και με το αναγνωστικό κοινό του Daynight.gr, ο αγαπητός σκηνοθέτης της Σητείας, Μιχάλης Γιαννακάκης που μας ανέφερε, ότι: «Η δημοτική επιτροπή ισότητας δημιούργησε δυο δράσεις, τα κόκκινα παπούτσια στην πλατεία και την ομιλία της κυρίας Βασιλικής Πετούση, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες για το θλιβερό φαινόμενο των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας.»

Η Βασιλική Πετούση είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, είναι μάλιστα Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φύλου και με χαρά βρέθηκε στη Σητεία για να μιλήσει για τα ζητήματα της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας. Έβαλε το λιθαράκι της για να σπάσουν οι προκαταλήψεις και είναι ελπιδοφόρο που τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανταποκρίνονται στα καλέσματα των τοπικών κοινωνιών της Κρήτης.

Μακάρι να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, στις οποίες η τέχνη και η επιστήμη δε θα μας χρειάζονται  ως εφόδια απέναντι σε επονείδιστες για το ανθρώπινο είδος, πράξεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς