Τελευταία Νέα

Σητεία – Τεστ μέσα από το αυτοκίνητο στο τέλος της εβδομάδας – Αρνητικά τα rapid test που διενεργήθηκαν στο Παλαίκαστρο

Η προσεχής Παρασκευή 22/1 “κλειδώνει”, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ως η ημέρα πραγματοποίησης των τεστ μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στη Σητεία.

Καιρού επιτρέποντος, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε τρία διαφορετικά σημεία, που θα επιλεγούν σε συνεννόηση της ΚΟΜΥ Λασιθίου και της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Αϊλαμάκη και σύμφωνα με την ενημερωση και τη διαβεβαίωση που υπήρξε και από τον ΕΟΔΥ, θα υπάρχουν στη Σητεία τρεις ενισχυμένες ομάδες της ΚΟΜΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όπως μετέφερε πριν από λίγο στην “Α” η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου Αθηνά Καρπούζη, τελικά η διαδικασία με τα drive through τεστ θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, το πιθανότερο το Σάββατο.

Rapid test covid -19 διενεργήθηκαν σήμερα σε πολίτες της Τοπικής κοινότητας Παλαικάστρου από  Κινητή Μονάδα Υγείας  (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σητείας .

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά χωρίς να προκληθεί συνωστισμός  όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας κ. Γιώργος Αϊλαμάκης, με τους κατοίκους να προσέρχονται σε προκαθορισμένους χρόνους, οπότε δεν υπήρξε πρόβλημα συγχρωτισμού

Συνολικά έγιναν 146 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Ευχάριστο χαρακτήρισε ο κ. Αϊλαμάκης το  αποτέλεσμα της διαδικασίας “το οποίο μας χαροποιεί όλους. Από και πέρα βέβαια δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την τήρηση των μέτρων και αναμένουμε από τους  αρμοδίους  να κρίνουν την πορεία και να λάβουν  αποφάσεις για την επόμενη ημέρα  για την  περιοχή”.

Στο Παλαίκαστρο μετέβησαν  επίσης σήμερα  η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ Λένα Μπορμπουδάκη, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας κ Μαρία Δαρατσιανού , η Επόπτρια των Κινητών Μονάδων Υγείας του ΕΟΔΥ της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ Αθηνά Καρπούζη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου κ Βασιλεία Καταξάκη

Την διαδικασία υποστήριξαν επίσης ο Πρόεδρος της ΤΚ Παλαικάστρου κ. Νίκος Χατζηδάκης και το συμβούλιο της κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize