Τελευταία Νέα

Σητεία – Σύλλογος Μηχανικών – “Ελέγξτε προσεκτικά τις ιδιοκτησίες σας πάνω στους δασικούς χάρτες”

Έντονη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε ολόκληρο το Λασίθι μετά την δημοσίευση των δασικών χαρτών. Κραυγαλέα είναι τα λάθη στο μεγαλύτερο μέρος της αποτύπωσης του Λασιθίου με σημεία όπως την Σπιναλόγκα, την παραλία στις Πλακοπούλες ή ακόμα και το αεροδρόμιο Σητείας να χαρακτηρίζονται δασικά και να εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ίδιο το επίσημο κράτος.

Έντονη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε ολόκληρο το Λασίθι μετά την δημοσίευση των δασικών χαρτών.

Κραυγαλέα είναι τα λάθη στο μεγαλύτερο μέρος της αποτύπωσης του Λασιθίου με σημεία όπως την Σπιναλόγκα, την παραλία στις Πλακοπούλες ή ακόμα και το αεροδρόμιο Σητείας να χαρακτηρίζονται δασικά και να εκθέτουν ανεπανόρθωτα το ίδιο το επίσημο κράτος.

Ωστόσο  η χρονοβόρα και ιδιαίτερα κοστοβόρα διαδικασία των ενστάσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και λήγει στις 27 Μαϊου  δίνοντας περιορισμένη δυνατότητα στους  ιδιοκτήτες  των εκτάσεων να ενημερωθούν σχετικά με το χαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους από τη Δασική Υπηρεσία και να υποβάλουν αντιρρήσεις, μόνο ηλεκτρονικά, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος του παράβολου της ένστασης για πάνω από 100 έως 300 στρέμματα ανέρχεται στα 1.400 euro ενώ για πάνω από 300 στέμματα στα 3.300 euro.

“Θα πρέπει οι πολίτες με προσοχή να ελέγξουν τις ιδιοκτησίες τους πάνω στους δασικούς χάρτες και μετά να πράξουν ανάλογα” συμβουλεύει ο Σύλλογος Μηχανικών Σητείας ενώ χρήσιμες ήταν οι πληροφορίες που έδωσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ Νίκος Ραπάνης και ο Γραμματέας κ Μανόλης Νικολαίδης με δηλώσεις τους στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς