Σητεία – Στη Μονή Τοπλού η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να είναι μια χώρα- πρότυπο για τον Τουρισμό, ακόμη και υπό τις συνθήκες της πανδημίας μετέφερε κατά την χθεσινή της επίσκεψη στο Λασίθι, όπου βρίσκεται για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαράκη πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη μαζί με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρο Βασιλικό και σήμερα επισκέπτεται τη Μονή Τοπλού.

Μαζί με την κ. Ζαχαράκη και τον κ. Βασιλικό είναι και η διάσημη σεφ από το Ισραήλ Atalya Ein Mor, η οποία βρίσκεται στην Κρήτη από τα τέλη Απριλίου με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Τουριστικών προϊόντων μέσω της Ελληνικής γαστρονομίας, αλλά και μια ομάδα 12 Ισραηλινών που θέλησαν να βιώσουν όχι ως τουρίστες αλλά ως φιλοξενούμενοι την εμπειρία του τουρισμού στην Κρήτη.

«Αυτή είναι η πολυδιάστατη έννοια του τουρισμού που περιλαμβάνει συνολικά τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Το φαγητό τους, το χαμόγελό τους και τη φιλοξενία τους. Αυτό επιθυμούμε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας. Πάντα θα υπάρχει η επιλογή της θάλασσας και του ήλιου και οι υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες καλύπτουν ένα τεράστιο μέρος αυτής της επιλογής. Όμως θέλουμε οι επισκέπτες μας να εμπλουτίζουν την εμπειρία τους, να επισκεφθούν τα χωριά, τις τοπικές ταβέρνες, να δοκιμάζουν τοπικά κρασιά και προϊόντα», είπε η κ. Ζαχαράκη η οποία από την Κρήτη στέλνει το μήνυμα της εκκίνησης της καμπάνιας του υπουργείου για τον γαστρονομικό τουρισμό που θα περιλαμβάνει μέσα στο επόμενο διάστημα δράσεις όπως ο ψηφιακός χάρτης των γαστρονομικών διαδρομών και διαδρομών κρασιού.

Ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος μετά από 10 χρόνια εφαρμογής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» έχει καταφέρει να ενισχύσει σημαντικά τη διασύνδεση των ξενοδόχων με τους τοπικούς παραγωγούς, ανέφερε ο κ. Βασιλικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο τουρισμός του μέλλοντος πρέπει να συνδέεται με την τοπική κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς