Τελευταία Νέα

Σητεία – Σε αναβρασμό εξαιτίας της μελέτης NATURA

Άμεση, συντονισμένη και συγκροτημένη θα πρέπει να είναι η αντίδραση μας στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” κ Θοδωρή Πατεράκη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Ο κ Πατεράκης παρέθεσε σημαντικές πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο και για άλλους ανεπιθύμητους σχεδιασμούς που αφορούν την περιοχή μας. “Έχουμε να κάνουμε με μια κακή μελέτη η οποία δεν έχει δημιουργηθεί με τον σωστό τρόπο ο οποίος θα έπρεπε να εμπεριείχε, όπως όφειλε, έρευνα τοπίου και στη συνέχεια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Επιπλέον είναι μια κακή πρόταση η οποία λειτουργεί αρνητικά για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα και άλλου είδους περιορισμούς που ίσως επιχειρήσουν να βάλουν στην περιοχή, όπως στην πρόσβαση των παραλιών μας ή στην αγροτική καλλιέργεια”.

Τις προτάσεις του απέναντι στην ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί στο Αύριο” κ Νίκος Καραμανωλάκης στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Ο κ Καραμανωλάκης στην τοποθέτηση του υπογράμμισε ότι  “κυβέρνηση και μελετητές επιχειρούν με αυτή την μελέτη να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου. Με πρόσχημα την προστασία των περιοχών NATURA λειτουργούν εις βάρος μας, υποκινούμενοι από μεγάλα συμφέροντα”.

Δημοψήφισμα ζήτησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΗΤΕΙΑ: Επιστροφή στο Μέλλον κ Νίκος Κουρουπάκης για τη μελέτη NATURA, στην τοποθέτηση του στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Ο κ Κουρουπάκης μεταξύ άλλων είπε ότι “η συγκεκριμένη μελέτη είναι ταφόπλακα για την περιοχή. Μια καταστροφική μελέτη η οποία πρέπει να αποτραπεί. Αν μια κοινωνία είναι αρνητική σε μια κυβερνητική απόφαση κανείς δεν μπορεί να την επιβάλλει γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς