Τελευταία Νέα

Σητεία – Σαν φυλακές στο κέντρο της πόλης

Μια ακόμα επεισοδιακή συζήτηση έλαβε χώρα στο δημοτικό κατάστημα της πόλης σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πρώην Επαρχείο.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου με την νέα πρόταση από την ΕΤΑΔ Α.Ε. έγιναν εκατέρωθεν τοποθετήσεις με τις παρατάξεις να επαναλαμβάνουν τις θέσεις τους οι οποίες ήταν κάθετα αντίθετες. Ή νέα πρόταση που έφερε προς συζήτηση μετά από διαπραγματεύσεις ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης προτείνει την εκμετάλλευση του ακινήτου για 30+10 χρόνια με μίσθωμα 1200euro τα οποία θα αρχίσουν να καταβάλλονται μετά το πέρας των 2 πρώτων ετών καθώς και την ένταξη του σε χρηματοδοτικό προγραμμα για μελέτη και κατασκευή.

Η δεύτερη πρόταση που μπήκε προς ψήφιση ήταν από τον τον κ Σίμο Συμεωνίδη και έκανε λόγο για εξεύρεση τρόπου διεκδίκησης του ακινήτου από τον Δήμο. Η πρόταση που επικράτησε ήταν αυτή του Δημάρχου μπαίνοντας έτσι το θεμέλιο για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Παίρνοντας το λόγο η κα Μάρω Νικητάκη, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας η οποία ζει την καθημερινότητα αυτής της πόλης και την αγωνία των επαγγελματιών αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας μετέφερε την εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης βρισκόμενος στην κεντρική πλατεία της πόλης και αναφέρθηκε τη στιχομυθία που είχαν δυο επισκέπτες κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων. : “Τι μπορεί να είναι αυτό το κτήριο; Φυλακές. Μα καλά στο κέντρο της πόλης; Αξίζει να ακούσετε με προσοχή την τοποθέτηση της κας Νικητάκη όπου εμπεριέχεται η ουσία αυτής της συζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς