Τελευταία Νέα

Σητεία – Ψήφισμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Υβριδικού έργου Αμαρίου

Ψήφισμα κατά του «Υβριδικού Αμαρίου» εκδόθηκε από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση κατά του έργου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Σητεία.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής ζητούν να σταματήσει η χωροθέτηση ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές, Γεωπάρκα και εθνικούς δρυμούς και να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών οργάνων, όπως έχουν αποτυπωθεί.

«Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τις κατά καιρούς αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά με τρόπο αντιδεοντολογικό και ανέντιμο προκαταβάλει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», αναφέρεται στο ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι ο Δήμος ΣΗτείας έχει πλέον επιβαρυνθεί αρκετά με τις ΑΠΕ.

Βίντεο με την κεντρική ομιλία:

 

φωτο: style100 fm
φωτο: style100 fm
φωτο: style100 fm
φωτο: style100 fm

Αναλυτικά το ψήφισμα:


«Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη σημερινή συγκέντρωση, εκφράζουμε την έντονη αντίθεση και αγανάκτησή μας για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής να εντάξει το έργο «Υβριδικό Αμαρίου» στις στρατηγικές επενδύσεις.

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τις κατά καιρούς αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σητείας και της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και με τρόπο αντιδεοντολογικό και ανέντιμο επιχειρεί να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχουμε προσφύγει.

Η αδικία που συντελείται εις βάρος του Δήμου μας με τις νέες σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις ΑΠΕ σε όλο το εύρος του και ιδιαίτερα εντός του Γεωπάρκου, όταν ο Δήμος Σητείας ήδη συμβάλλει και προσφέρει στον ενεργειακό τομέα με όλες τις μορφές ενέργειας περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Κρήτης, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Δεν θα μείνουμε απαθείς και θα αντιδράσουμε δυναμικά στην εγκατάσταση νέων έργων ΑΠΕ που θα υποβαθμίσουν δραματικά την περιοχή και θα υπονομεύσουν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Ζητούμε από την πολιτεία:

  1. Να αναγνωρίσει τη μεγάλη συμβολή του Δήμου Σητείας στην πράσινη ενέργεια.
  2. Να σεβαστεί τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και των θεσμικών οργάνων, όπως έχουν αποτυπωθεί κατά του συγκεκριμένου έργου και άλλων παρόμοιων έργων.
  3. Να σταματήσει την προώθηση νέων έργων ΑΠΕ στον Δήμο Σητείας και να βοηθήσει στην καταγραφή και ανάδειξη του μοναδικού και ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής και των παραδοσιακών οικισμών του.
  4. Να σταματήσει την χωροθέτηση ΑΠΕ σε Γεωπάρκα, εθνικούς δρυμούς και άλλες προστατευόμενες περιοχές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς