Τελευταία Νέα

Σητεία – Περνώντας από συμπληγάδες το Αστεροσχολείο οδεύει προς υλοποίηση

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Σητείας, προσπερνώντας πολλά εμπόδια, φτάνει επιτέλους στην υλοποίηση του.

Υπεγράφει χθες μεταξύ του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη  και του εκπρόσωπου της εταιρείας «Μ-Π ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε » η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου Κατασκευή υποδομών Πλανηταρίου – Αστεροσχολείου Σητείας, ποσού 502.284,86 € με ΦΠΑ.

Το έργο συνχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014 – 2020, στο μεγαλύτερο μέρος του, και από Ίδιους Πόρους του Δήμου Σητείας.

Έφτασε λίγο πριν την απένταξη του με αντικείμενο διαμάχης την χωροθέτηση του, όμως όλα προσπεράστηκαν και το έργο θα  ολοκληρωθεί και θα φιλοξενηθεί στη Συκιά.

Αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αστροτουρισμού στην περιοχή,  στοχεύοντας στη διασύνδεση των Γεωπάρκων και των Αστεροσχολείων.

Το έργο εντάσσεται στην Πράξη « GEOSTARS – Αστροπαρατήρηση & Φυσικό Περιβάλλον – Εναλλακτικό Προϊόν Ανάπτυξης & Προβολής των Γεωπάρκων της Ανατολικής Μεσογείου » και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Πλανηταρίου περίπου 50 θέσεων με βοηθητικούς  χώρους, θέατρο, και αίθουσα συνεδριάσεων σε ένα κτίριο 1.824,51 τ.μ. όπου θα υπάρχουν οι προδιαγραφές για τοποθέτηση και χρήση τηλεσκόπιου, ηλιακού τηλεσκόπιου και εκπαιδευτικού πλανητάριου.

Την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου εξέφρασε με δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς